nlc.hu
Szabadidő

Egy sorozat miatt túlélte a kígyómarást

Túlélte a kígyómarást a 9 éves kislány, mert egy sorozatból megtanulta, mit kell tennie

A 9 éves Grace-t a világ egyik legveszélyesebb kígyója marta meg, de egy tévésorozatnak köszönhetően végig higgadt maradt.
Kislány kígyómarás

All Aussie Adventures címmel futott Ausztráliában egy áldokumentum-sorozat, amely az utazós-kalandozós tévés műfajt parodizálta. A sztori szerint a Russel Coight nevű főszereplő túlélő kalandorként és a vadvilág szakértőjeként keresztül-kasul bejárja a kontinenst, és mindenhol galibát okoz. A sorozat azonban most megmentette egy gyerek életét.

A 9 éves Grace a kertjükben kutatott gyíkok után Geelong városában, amikor belebotlott a világ egyik leghalálosabb kígyójába, egy másfél méteres tigriskígyóba. A hüllő megmarta a gyereket a lábán. A sikoltozásra azonnal kiszaladt hozzá az édesanyja, de a kislány egyáltalán nem pánikolt, mert ezt látta a sorozatban.

„Minden rendben, anya, tudom, mit kell csinálni, mert Russell Coight megtanította. Nyugodtnak kell maradni, rögzíteni kell a lábat, és segítséget kell hívni”

– mondta higgadtan Grace.

A kislány pontosan ezt tette, és miközben a mentőre vártak, addig is bámulatosan nyugodt tudott maradni. Szerencsére hamar kórházba szállították, és teljesen felépült a kígyómarásból.

A története eljutott a Russel Coightot alakító Glenn Robbinshoz is, aki az általa játszott karakter kiejtésével élő rádióadásban, telefonon gratulált a kislánynak, hogy milyen ügyesen követte a teendőket.

(LadBible)

(Kiemelt kép: YouTube/7NEWS Australia)

Rosszul végződött kígyómarások az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top