nlc.hu
Szabadidő

Sóstói tanösvény

Csodás most a Sóstó tanösvény

Bámulatos a sokféleség a Székesfehérváron található Sóstó Tanösvény területén.
Sóstó tanösvény Székesfehérváron

Tavaly megújult a Székesfehérváron található Sóstó tanösvény, amelyen a Bakancs és Fakanál blog szerzője sétált az ősz utolsó napos szombatján.

A tó környékének parkosítása már a 19. század közepén elindult, közkedvelt fürdő- és kirándulóhely volt stranddal, vendéglővel. 2003 óta védettséget élvez, a tanösvény 2001 és 2003 között épült.

Mostanra szép játszóteret, padokat kapott a sétautak mentén, madárvárták, deszkás ösvények épültek. Kitakarították a tómedret, gondoskodtak a vízpótlásról, a terület egyik részén még lőszermentesítést is végeztek, mert egykor orosz laktanyák volt arrafelé.

A természetvédelmi területen bámulatos a sokféleség: van itt mocsár, láprét, ligetes erdő, szikes talaj, homokos részek. Gazdag az élővilága, sok ritka madár és növény élőhelye.

Összesen 8 kilométer tanösvény várja a kirándulókat, 19 remek, interaktív tábla található az útvonalon. Van madármegfigyelő kilátó, piknikező hely. A Sóstói Stadion mögötti részen pedig látogatóközpont is található.

Még több érdekességet olvashatsz a Sóstó tanösvényről a Bakancs és Fakanál blogon.

(Kiemelt kép: Bakancs és Fakanál blog)

Még több lenyűgöző tanösvény az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top