nlc.hu
Szabadidő

Ködre és ónos szitálásra kell ma készülnünk

Adventig marad a nyirkos, ködös időjárás

A hidegpárna visszatér!

A héten továbbra is marad a felhős, ködös időjárás és a reggeli fagy – írja az Időkép

A meteorológiai portál adatai szerint az előttünk álló napokban is marad a felhős, nyirkos időjárás, reggelente faggyal és sűrű köddel. Helyenként ónos szitálás is előfordulhat, a köd pedig olyan sűrű lesz, hogy a növényeken és a kinti tereptárgyakon zúzmaralerakódás is megjelenhet. 

Ködös, fagyos reggelek várnak ránk a héten

A részletes időjárás-előrejelzés szerint szerdán sok helyen sűrű köddel indul a nap, több térségben előfordulhat ónos szitálás is. A köd a nap során sem oszlik el, illetve alacsony szintű rétegfelhőzetté alakulhat. A Dunántúlon és a hegycsúcsokon lehet némi napsütés, északnyugaton viszont déli-délkeleti szélre kell majd számítani. Az ország többi részén enyhe lesz a légmozgás. 

A reggeli hőmérséklet -5 és +1, a délutáni 2-7 fok körül várható. 

Hétvégén is marad a nyirkos, ködös időjárás

Aki reggelente autóba ül, számítson síkos, csúszós útfelületekre! (Fotó: Getty Images)

Csütörtökön ismét hidegpárna telepszik az országra, aminek hatására továbbra is marad a ködös, borongós, nyirkos időjárás. A hőmérséklet a hajnali órákban -5 és +1, délután 0 és 5 fok között alakul.

A szürke idő pénteken és hétvégén is folytatódik, a legmelegebb órákban 0-6 fok várható. A légmozgás gyenge lesz, reggelente ónos szitálásra is lehet számítani. Északon, északkeleten kisebb havazás, havas eső is várható. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top