Ilyen lenne a Reszkessetek, betörők! és a Die Hard, ha ma készítenék őket

TóCsa | 2020. December 06.
A pandémiát most hagyjuk ki a képletből, mert járványhelyzetben a McCallister család nem utazna el Párizsba vakációzni, a Nakatomi toronyházban pedig nem tartanának karácsonyi céges bulit. Most inkább annak jártunk utána, hogy egy normális évben miben lenne más egy mai Die Hard vagy a Reszkessetek, betörők!

Ritkán gondolunk bele, de két kedvenc karácsonyi filmünk, a Reszkessetek, betörők! és a Die Hard (ungarische címén Drágán add az életed) már harminc, illetve harminckét évesek, márpedig ennyi idő alatt nagyot fordult velük a világ. Egyrészt az előbbihez készült már két, az utóbbihoz pedig négy mozis folytatás, másrészt Macaulay Culkinból felnőtt férfi lett, Bruce Willisből pedig Hell energiaitalt reklámozó, a színészkedésre ráunó nyugdíjaskorú akciósztár, harmadrészt pedig a technológiai és a társadalmi fejlődés alaposan megnehezíteni bármelyik forgatókönyvíró dolgát, aki remake-et próbálna készíteni belőlük. Megnéztük, milyen akadályokba ütköznének az írók és a filmkészítők, ha ma próbálnák meg elmesélni ezeket a klasszikus történeteket

Die Hard

Klasszikus akciófilm az egész családnak, amiben ugyan sorra ölik a terroristákat, mégis csak úgy árad belőle a karácsonyi szellem, és a végén még a McClane család is újra egyesül, vagyis adott az ünnepi happy end. Egy mai remake a filmből ugyan teljesen felesleges volna – hiszen a régi bája és élvezeti értéke nem kopott meg –, mégis kivitelezhető. Bár ehhez azért néhány gondot biztosan ki kellene küszöbölni a forgatókönyvíróknak.

Facebookon talán még ismerősök is lennének

Reszkessetek, betörők!

A Disney már javában dolgozik a Reszkessetek, betörők! remake-jén, ami több szempontból is érthetetlen. Egyrészt az eredeti még ma is fantasztikusan szórakoztató és megunhatatlan, másrészt ez az a film, aminek a története ma már egyáltalán nem történhetne meg, a legjobb jeleneteinek többsége mehetne a kukába, ugyanis a technológia fejlődése nagyban befolyásolná Kevin McCallister és a családja sorsát. 

Még nem volt mobiltelefon, amin bármikor elérhették volna egymást

Forrás: Twitter

Forrás: (screencrush), (buzzfeed), (In Style), (abcnews), (awesomeinventions)

Ha karácsonykor más filmeket is néznél e kettőn kívül, akadnak tippjeink:

Exit mobile version