Válást és mellnagyobbítást is sorsoltak már nyereményjátékon

nlc | 2020. December 08.
Kinek egy hajvágás Ronaldóval, kinek 25 méter aszfalt jutott, az emberi koponya viszont végül nem talált gazdára...

Bármennyire bizarrnak tűnnek is ezek a nyeremények, akadtak olyanok, akik versenybe szálltak értük.

Pénz válásra

Az azóta már megszűnt MaritalAffair.co.uk szeretőkereső oldal 2012-es nyereményjátékán egy válást, egészen pontosan annak anyagi fedezetét lehetett megnyerni. A sorsolásra mintegy kétszázan jelentkeztek, tehát jócskán volt rá érdeklődés, a szerencsés nyertes pedig egy Hayley Wakenshaw nevű newcastle-i férfi lett, akinek 1800 angol font értékben állták a válását.

Kecskefarm

Egy alabamai kecsketenyésztő házaspár, Leslie és Paul Spell egy nap úgy döntöttek, Costa Ricába költöznek, hogy ott kecsketenyésztést tanítsanak a helyi misszionáriusoknak. Saját kecskefarmjukat viszont nem eladásra hirdették meg, hanem egy nyereményjátékon akarták továbbadni, melynek a bevételéből finanszírozták volna az utazásukat. A nevezőknek 150 dollárt kellett fizetniük és legfeljebb 200 szóban megírni, hogy miért ők lennének a legalkalmasabbak arra, hogy továbbvigyék a farmot. A házaspár 2500 nevezőre számított, így térült volna meg a gazdaság ára, ám közelítőleg sem jelentkeztek ennyien, így végül mindenki visszakapta a nevezési díjat és a farmot senki sem nyerte meg.

Illusztráció: Pexels

Emberi koponya

A taxidermiával foglalkozó Weird & Wonderful weboldal egyéves fennállásának alkalmából szervezett nyereményjátékot, melynek fődíjaként egy valódi, emberi koponyát ajánlottak fel. Bár akadtak néhányan, akik versenybe szálltak a bizarr nyereményért, ám az ötlet még a taxidermia iránt érdeklődők körében is inkább kiverte a biztosítékot. A tiltakozás hatására a játékot végül le is kellett fújni.

Mellnagyobbítás

A Calgaryban működő Amp rádióállomás hallgatói 2011-ben egy 10 ezer dollár értékű mellnagyobbításért szállhattak versenybe. A 18. életévüket betöltött jelentkezőknek egy fotót kellett küldeniük magukról és meg kellett írniuk, miért nekik van a legnagyobb szükségük a plasztikára. A nevezők közül a rádió zsűrije választotta ki a 10 legígéretesebbet, közülük pedig a hallgatók dönthették el, ki legyen a nyertes. A nyereményt végül egy transznemű nőnek ítélték oda. 

Illusztráció: Profimedia

Hajvágás Ronaldóval

Christiano Ronaldo 2015-ben a Artists for Peace and Justice nevű szervezettel összefogásban jótékonysági nyereményjátékot hirdetett. A fejenként 10 dolláros nevezési díjakból befolyt összeget a Haiti legszegényebb közösségeiben élők oktatásának támogatására ajánlották fel. A játék nyertese elkísérhette Ronaldót a Real Madrid Barcelona elleni mérkőzésének napján ebédelni, majd a fodrászhoz, ahol testközelből nézhette végig, hogyan készül a sztárfocista frizurája, végül pedig este a VIP-páholyból nézhette végig a meccset. Ugyanitt a futballista aláírt alsónadrággal ajándékozta meg azokat, akik legalább 2500 dollár értékben adakoztak a nemes célra.

Aszfalt és borjú

Egy Ziancsurinszkije Zori nevű, baskíriai újság egy szarvasmarha borjút és 5 tonna aszfaltot sorsolt ki néhány héttel ezelőtt az előfizetői között. A főnyereményt egy Lilija Akcsurina nevű asszony ütötte meg, akinek a háza mellett azóta már le is terítették a 25 méternyi aszfaltot. Azóta a falujában csak Aszfaltkirálynőként emlegetik. A borjút egyelőre még nem vette át, és dönthet úgy is, hogy később sem viszi haza, inkább eladja.

Mik vannak!

Exit mobile version