Szabadidő
Szponzorált tartalom

Világsztárok – a lemezborítóról a szobánkba (X)

A 90.9 Jazzy Rádió egyik legrégebbi műsorában hétről-hétre jelentkeznek be a jazzvilág élő legendái, hogy a magyar közönségnek meséljenek a legnagyobb slágerek születéséről, elképesztő sztorikról, és különleges találkozásokról. De a SoulSession már a kezdetektől fogva, 2007 óta sokkal többről szól, mint egy zenés műsor.

A SoulSession valójában egy misszió, hogy a műsorvezetők eredeti vinyl lemezek alapján ismertessék meg a soul és funk zenét. Azt a muzsikát, ami a mostani fiatal generáció által is ismert könnyűzenei stílusoknak az alapját képezi.

Hogyan lehetséges mindez? Kell hozzá egy műsorvezető, akinek szenvedélye, hogy felkutassa az értékes, ritka bakeliteket, és azokat meg is ossza a hallgatókkal. Bogyó Tamás Európában és a tengerentúlon is elismert lemezgyűjtő, aki több ezer korong közül válogat az adásokban, és olyan szakértőkkel elemzi a dalokat, mint Fekete Tamás, vagy Temesi Berci.

Világsztárok – a lemezborítóról a szobánkba (X)

Kell hozzá egy zeneszerető közönség, aki hagyja, hogy a korábban nem ismert dallamok egyszerűen csak magukkal ragadják. Olyan hallgatók, akik szombat esténként „találkozni” szeretnének az igényes zene megteremtőivel, nagy muzsikusokkal. Hiszen ezen a nyáron a SoulSession már nem csak a frekvencián keresztül hanggal, hanem képpel is jelentkezett, a Jazzy TV-n. Már a júniusi adásban is sorra csatlakoztak a műsorhoz otthonaikból a jazzvilág legnagyobb élő legendái, és ez azóta sincs másképp.

Világsztárok – a lemezborítóról a szobánkba (X)

A SoulSession hallgatói olyan zenészektől kérdezhetnek minden szombaton, mint Freddie Washington, Rena Scott, vagy épp az a Ray Parker Jr., akinek a 1984-es Szellemirtók mindenki által ismert főcímdalát köszönhetjük, de a Dutyi dili zeneszerzője, Tom Scott is volt már a műsor vendége.

Világsztárok – a lemezborítóról a szobánkba (X)

A SoulSession a szenvedély műsora. Egy megszállott gyűjtő hétről-hétre megosztja ritka gyűjteményének legkülönlegesebb felvételeit egy rajongó közönséggel. Mindezt teszi úgy, hogy a hazai és külföldi zenei élet forgatagával együttélő szakértők és Grammy-díjas legendák mesélnek minden szombaton. Csak úgy. Mert szenvedélyük a zene.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top