nlc.hu
Szabadidő

Listavezető lett a Last Christmas

36 év után először a slágerlista élén a Last Christmas

A dalt milliók vásárolták meg lemezen, és csak a YouTube-on több mint 600 milliószor hallgatták meg, de listavezető még sosem volt.
Last Christmas

36 évvel megjelenése után került a brit slágerlista élére a Wham! együttes Last Christmas című dala, amely meglepő módon még sohasem vezetett slágerlistát – számolt be az RTL Híradó. A zenekar még élő tagja, Andrew Ridgeley a hír hallatán a következőket írta ki a Twitter-oldalára: „Szép emlékezés ez 4 éve elhunyt egykori társam, George Michael dalszerzői zsenialitása előtt. Rendkívül büszke lett volna és örömmámorban úszott volna”.

A Last Christmas egy, virslis hasékról éneklő párt taszított le a trónjáról, ők kifejezetten a karácsonyra specializálódtak vicces és jótékonykodásra szánt dalaikkal. A legfrissebb listán azonban csak a 78. helyre kerültek.

A Wham! dala az elmúlt évtizedekben tízszer volt már a Top10-ben. Mostani első helyezésében minden bizonnyal szerepet játszott az is, hogy a dalok népszerűségét egy ideje már nem az eladási listák, hanem a valódi hallgatottság alapján mérik.

Kiemelt kép forrása: YouTube-videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top