nlc.hu
Szabadidő

Európa legszebb adventi villamosa

Ismét Miskolcé lett Európa legszebb adventi villamosa

Majdnem 3,5 millió szavazatot kapott a magyar város ünnepi villamosa, ami már negyedik alkalommal végzett az első helyen.

Az MHD86 nevű cseh portál 2020-ban is meghirdette azt a versenyt, amiben Európa legszebb adventi villamosát keresik, és akárcsak az előző három alkalommal, most is Miskolc káprázatosan feldíszített ünnepi villamosa nyert, írja a Sokszínű Vidék.

A miskolci és plzeňi villamos állítólag végig fej-fej mellett haladt, hol az egyik, hol a másik vezetett, és úgy tűnt, a korábbi győztes nem tud majd hajrázni, de a miskolciaknak az utolsó napokban sikerült ledolgozniuk több százezres hátrányukat. A szavazás január 3-án 18 órakor zárult. Az összesített szavazatok szerint Miskolc villamosa 3 456 784, míg Plzeňé 3 389 676 szavazatot kapott.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. fényfüzérekkel feldíszített villamosa a miskolci Tiszai pályaudvarnál 2019. december 6-án.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. fényfüzérekkel feldíszített villamosa a miskolci Tiszai pályaudvarnál 2019. december 6-án. Az adventi villamosok január 6-ig, vízkeresztig közlekednek (Fotó: MTI / Vajda János)

Adventi járművek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top