nlc.hu
Szabadidő

5 emeletes szálloda lesz a Wichmann kocsma épülete helyén

5 emeletes szálloda lesz a Wichmann kocsma épülete helyén

Műemléki jelentőségűnek számító ingatlant készülnek lebontani.
Wichmann kocsma

A 24. hu írta meg a Falanszter blog nyomán, hogy nagy múltú belvárosi épületek, köztük az egykori Wichmann kocsmának is helyet adó Kazinczy utcai ház helyén kezdődhet meg hamarosan egy ötemeletes szálloda felépítése. 

A Falanszter blog információja szerint a beruházó már 2019 végén kérvényezte, hogy a hivatal engedélyezze neki a műemléki jelentőségűnek számító ingatlan bontását és beruházásának elindítását.

A tervek szerint a ház bontása után, illetve a Király utca 23., 25., 27. és 29. számon található, műemléknek számító bérházak helyére épülne fel az új hotel. Jelenleg itt egy játszótéren kívül

a Dirnbacher–Fluck-bérház, a korábban Magyarország első mozijaként funkcionáló, korlátkerítésén még korabeli, az itt működő szállóhoz címzett német szöveget (Zur Stadt Pest) is felvonultató Hugmayer–Michalovits-bérház, és a Puphka–Hohlfeld-bérház áll.

A tavaly elhunyt sportoló, Wichmann Tamás kocsmája helyén két éve egy pizzázó működik, az új tulajdonos már két éve eladta tulajdonát, hogy a ház bontása után, illetve a Király utca 23., 25., 27. és 29. számon elterülő műemléknek számító bérházak helyére egy ötemeletes, tetőtérbeépítéssel megspékelt gigaszállodát építhessen fel az új tulajdonos. 

Kiemelt kép: Wichmann kocsma hivatalos Facebook-oldala

Budapest régi képeken:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top