nlc.hu
Szabadidő

Teltház Kékestetőn

Megtelt Kékestető, óriási a tömeg

Ma ismét nagyon sokan vannak Kékestetőn, rengetegen mentek szánkózni.

„Kékestető már megtelt és ismét lassú a forgalom Mátraházán. (…) A Kékesre csak annyi autót engedtek fel, amennyi a fenti parkolóban elfér, utána lezárták a bekötő utat. A Magyar Közút webkameráin jól látszik, hogy milyen nagy a forgalom a 24-es úton. Aki most indul, mindenképpen számítson arra, hogy Mátraházán nehezen fog parkolót találni. A tömegközlekedés lehet a jó megoldás, a buszok menetrend szerint járnak”posztolta közösségi oldalára a Kékestető 1014, amit a Pénzcentrum szúrt ki.

Kékestető

Sokan jöttek szánkózni (Forrás: Kékestető 1014m / Facebook)

Mint írják: „Több helyen is van szánkózási lehetőség és ezt ki is használják a turisták. Szánkózni lehet a torony előtt az angyalok tisztásán, a Déli sípálya tetején egy rövid szakaszon és többen csúszkálnak a pálya és az erdő mellett. Azt tapasztaltuk, hogy ma kevesebb autót engednek fel a csúcsra, így az autóbuszok és szükség esetén a mentők is normál körülmények között fel tudnak jönni Kékesre”.

A kékestetői sípályán szánkózni továbbra is tilos és a sípálya továbbra is zárva tart, tilos belépni a területére.

Honlapjukon arra figyelmeztetnek, hogy a Kékestető teljes területén kötelező a maszkhasználat, a szabályok betartását a rendőrség és a Városrendészeti Igazgatóság munkatársai ellenőrzik.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Komka Péter

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top