nlc.hu
Szabadidő

Gólya sétált Bozsok mellet januárban

Bozsok határában gólyát fotóztak, rejtély, hogy hol töltötte a telet

Valószínűleg nem repült el Afrikába, az enyhe telek miatt egyre több költöző madár marad itthon a hidegebb hónapokra is.

Ugyan az előrejelzések szerint a tél hamarosan megmutatja zordabb arcát, és szibériai hidegre lehet majd számítani a hét második felében, Bozsok határában a napokban lefotózták a tavasz egyik szárnyas hírnökét, egy fehér gólyát.

Lehet, hogy az állat nálunk telelt, erre már korábban is volt példa, a Sokszínű Vidék is beszámolt Matyiról, a legismertebb itthon telelő ásotthalmi gólyáról, Lilikéről, a semjénházi kedvencről és a hideget jól viselő pákozdi fehér gólyáról, Kázmérról is.

A bozsoki gólyát a Szombathelyen élő György István Péter videózta le január 9-én, és természetesen a közösségi oldalon is megosztotta a felvételeit.

Megérkezett, vagy el sem ment? Ma Bozsok határában kora délután lencsevégre kaptam egy gólyát. Úgy tűnt, hogy jól érzi magát. Méltóságteljesen sétált a mezőn közel a magyar-osztrák államhatárhoz

– írta bejegyzésében.

Ahogyan korábbi cikkünkben írtuk, az enyhe telek miatt egyre több költöző madár dönt úgy, hogy a hideg hónapokat is itthon töltik, és a madárvédők szerint, ha elég élelemhez jutnak, át is vészelhetik ezt az időszakot.

Fehér gólya (Ciconia ciconia)

Fehér gólya – Ciconia ciconia (Fotó: Pixabay)

Gólyahírek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top