nlc.hu
Szabadidő

Február végi időjárás

18 fokkal búcsúzik a meteorológiai tél utolsó hete

Eső helyett napsütésre számíthatunk, viszont sokszor lesz sűrű köd. Hajnalban még előfordulhatnak mínuszok, de napközben néhol akár 18 fok is lehet.

Hétfőn az ország túlnyomó részében több órára kisüthet a nap, de az északi megyékben néhol erősen felhős, borult maradhat az ég. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. A csúcsértékek általában 9 és 16 fok között várhatók.

cinege

Télies idő helyett 17-18 fokkal búcsúzik a február (Fotó: MTVA / Bizományosi: Róka László)

Keddre virradóra és délelőtt is sokfelé számítani lehet ködre, de ez napközben feloszlik és az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Este ismét többfelé képződik köd. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között valószínű. A maximumok a napos területeken 11-17 fok között várhatók.

Szerdán az ország nagy részén napsütés várható, de néhány helyen még délután is párás, ködös marad az idő. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet a naposabb tájakon 12-18 fok között várható.

Csütörtökön ismét nagyrészt erősen felhős vagy borult, párás, ködös időre lehet számítani. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a maximumhőmérséklet a napos tájakon 12-18 fok között várható.

Pénteken napos és rétegfelhős, párás, helyenként ködös területek egyaránt várhatók. Estétől ismét terjeszkedik a köd. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben a napos helyeken 11-17 fokig melegszik a levegő.

Szombatra virradóra túlnyomóan borult, párás, többfelé ködös idő várható. Az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de elszórtan előfordulhat záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 7-15 fok között alakul.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, de hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Hajnalban általában mínusz 2 és plusz 3, a délutáni órákban pedig többnyire 6-11 fokot mérhetnek – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top