nlc.hu
Szabadidő

Meghalt Isa Gábor, a Magyar Futball Akadémia edzője

Koronavírusban meghalt Isa Gábor, a Magyar Futball Akadémia edzője

Isa Gábor, a Magyar Futball Akadémia utánpótlásedzője 54 éves korában koronavírus-fertőzés miatt meghalt.
Meghalt Isa Gábor, a Magyar Futball Akadémia edzője

Ötvennégy éves korában meghalt Isa Gábor, a Budapest Honvéd utánpótlásközpontjának, a Magyar Futball Akadémiának az edzője – közölte a honlapján a labdarúgó-egyesület.

Mint írták, Isa Gábort két és fél hete vitték kórházba koronavírus-fertőzéssel, ahol négy nappal később lélegeztetőgépre került. „Bár a múlt héten úgy tűnt, javulhat az állapota, élete legnagyobb meccsét elveszítette, és az orvosok küzdelme ellenére hétfőn örök nyugalomra lelt” – olvasható a klub búcsúztatójában.

Isa Gábor Isa Gábor Kispesten kezdett el futballozni, a Honvéd után pedig az Építők és BKV Előre csapataiban játszott. Utóbbi együtteseknél indult az edzői karrierje, majd 2004 és 2008 között a Honvéd utánpótláscsapatainál dolgozott. 2008 és 2013 között a Vasas Kubala Akadémia utánpótlásedzője volt, aztán visszatért Kispestre, s a mostani volt a nyolcadik szezonja az U15-ös csapat szakmai vezetőjeként.

Az UEFA A-licences végzettséggel rendelkező Isa Gábor négy bajnoki címet szerzett a piros-feketékkel, a 2014–2015-ös idényben veretlenül lett első. A bajnoki aranyérmek megszerzése mellett több nemzetközi tornán is sikereket ért el a kispesti korosztályos csapatokkal, és volt az év edzője is a Magyar Futball Akadémián. Isa Gábor együtteseiben többen megfordultak a Honvéd mostani felnőttjátékosai közül.

Isa Gábort a Budapest Honvéd saját halottjának tekinti, temetéséről később adunk tájékoztatást.

(Kiemelt kép: Honvéd FC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top