nlc.hu
Szabadidő

Petr Kellner alaszkai helikopterbalesete

Van egy túlélője az alaszkai helikopterbalesetnek, amelyben meghalt a leggazdagabb cseh üzletember

David Horváth cseh snowboardlegenda túlélte a helikopterbalesetet, amelyben többek között Petr Kellner cseh multimillárdos is meghalt.

Hétfőn egy alaszkai helikopterbalesetben meghalt Petr Kellner, Csehország és a kelet-európai régió egyik leggazdagabb üzletembere, valamint három társa.

A katasztrófának egyetlen túlélője van: a 48 éves David Horváth, akit hazájában a cseh snowboardozás legendájának tartanak. David Horváth súlyos, de stabil állapotban fekszik az anchorage-i kórházban.

Helikopterbaleset Alaszkában

Az alaszkai hegyimentők alakulata által közreadott kép a helikopter-baleset helyszínéről a Knik gleccser közelében 2021. március 28-án (Fotó: MTI/AP/Alaszkai hegyimentõk alakulata/Lance Flint)

Horváth legnagyobb sikereként cseh bajnok volt, indult néhány világkupafutamon, és két világbajnokságon is részt vett. Később fotósként vált ismertté, hírességekkel barátkozott, így ismerkedett meg Petr Kellnerrel is, gyakran fotózta őt és a lányát.

Minden bizonnyal hasonló feladata lett volna Alaszkában is, ahol a helikopteres síelését kellett volna megörökítenie. David Horváth szombaton még közzétett egy fotót az alaszkai Knik-gleccserről.

(24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top