nlc.hu
Szabadidő

Turistainvázió lesz húsvétkor a Balatonnál

Balatoni roham várható húsvétkor, aggódik Balatonfenyves polgármestere

Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere szerint a Balatonnál nagy lesz a forgalom a hosszú hétvégén, csakhogy a tóparti települések az év ezen időszakában még nem állnak készen ekkora forgalomra.

A polgármester a Blikk megkeresésére elmondta, hogy arra számítanak, hogy már csütörtökön rengetegen érkeznek a tópartra, pénteken pedig megtelnek látogatókkal a Balaton menti települések. Ez olyan szempontból problémát jelenthet, hogy a megyei egészségügyi ellátórendszer nélkülük is nagyon leterhelt, az ide látogatók pedig extra terhet róhatnak a környékbéli kórházakra és egészségügyi személyzetre.

Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere (fotó: Facebook)

Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere (fotó: Facebook)

A hatóságok igyekeznek mindent megtenni azért, hogy betartassák a járványügyi szabályokat a látogatókkal, ami azért is fontos, mert várhatóan a strandokon telt ház lesz. A lángosozók, étkezők ugyan nyitva lehetnek, de csak elvitelre adhatnak ételt, a közterületeken tilos az evés. Arra számítanak, hogy a hosszú hétvége után a látogatók nagy része hazatér, és nagyrészt csak az idősebb korosztály marad, akik amúgy is itt szokták tölteni a tavaszt.

Készülj  a húsvétra az nlc-vel:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top