nlc.hu
Szabadidő

Magyar győzelem a nemzetközi vitaverseny

Magyar gimnazisták nyerték a nemzetközi vitaversenyt

A tizedikes diákok egy patinás brit magániskola csapatát is „leérvelték”.

Az Eduline számolt be arról, hogy magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét. A cikkből kiderül, hogy Balázs Julianna a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium matematika,  Törőcsik Lili pedig a Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium természettudományi tagozatán tanul, és hogy mindketten a tehetséggondozó programokat kínáló Milestone Institute diákjai.

A Milestone Intézet diákjai első helyen végeztek a legnevesebb nemzetközi vitaverseny, az Oxford Schools döntőjének...

Közzétette: Milestone Institute – 2021. március 22., hétfő

A magyar lányok nyertek a 2021-es Oxford Schools nemzetközi vitaverseny döntőjének „újonc” kategóriájában. A versenyre rendszerint több mint háromszáz iskolából érkeznek 14-18 évesek, és komoly szabályok vannak: az indulóknak a brit parlamenti vitastílus szabályrendszerét kell követniük, amely nemcsak a beszédek hosszát, a vitázók számát, hanem például azt is meghatározza, ki és mikor tehet fel kérdéseket a megadott állítás mellett vagy ellen érvelő feleknek. A döntést, hogy a négy csapat közül melyik érvelt meggyőzőbben, bírák hozzák meg a vita végén.

Az Oxford Schools magyarországi selejtezőjét évek óta a Milestone Insitute szervezi – az intézet legnépszerűbb diákszervezete a Debating Society, saját, 16 fős versenycsapatuk is van. A versenyszezon szeptemberben kezdődik, az országos fordulót megnyerő Törőcsik Lili-Balázs Julianna páros az oxfordi vitaverseny döntőjére hetente háromszor „edzett”. Gyakorolták az összehasonlító elemzést, az érvelést, a nyilvános beszédet, a témák kontextusba helyezését. „Minden edzésen vitáztunk, mindig négy csapat volt jelen, hogy a brit parlamenti stílust tudjuk gyakorolni” – mondta az Eduline-nak Törőcsik Lili.

(Kiemelt kép: Fotó: Milestone Institute Facebook) 

Még mindig nyögjük az online oktatást: 

 

Magyar gimnazisták nyerték a nemzetközi vitaversenyt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top