nlc.hu
Szabadidő

Ma sem maradunk hidegfront nélkül

Ma sem maradunk hidegfront nélkül

Akár néhány órányi napsütést is kifoghatunk, de inkább a felhős, szeles idő és az erős hidegfronti hatás lesz a jellemző.

A mostani április jobbára kiszámíthatatlan időjárást hozott, a néha-néha feltűnő napsütéses órák szakították meg a jobbára hideg, felhős, esős időjárást, és ez nem lesz másképp a mostani csütörtökön sem. Aki napot akar látni, annak jobbára délelőtt kell azt kiélveznie, mert a felhők mögül még csak-csak kikandikál, de délutánra szinte mindenütt elromlik az idő (a déli megyékben késő délután, máshol már a kora délutáni órákban), és ismét jönnek a felhők, a szél, az eső és a lehűlés – derül ki az Időkép jelentéséből.

Felhős idő várható (Pixabay)

Felhős idő várható (Pixabay)

A frontérzékenyek erős hidegfronti hatással számoljanak: sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet emiatt, de a migrénes fejfájásért és az alvászavarért sem kell majd a szomszédba menni az erre érzékenyeknek. A reggeli 5-7 fokokból délután akár 17-20 fokos csúcshőmérséklet is lehet, és 3-5 milliméternyi eső hullik majd ránk zivatarok formájában. A hidegfronti hatásnak köszönhetően pénteken kb. három-öt fokkal hűvösebb lehet, mint a mai napon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top