nlc.hu
Szabadidő

Időjárás-előrejelzés április utolsó hetére

Tobzódunk: hidegfront, fagy, zápor és 24 fok is lesz április utolsó hetében

A következő napokban néhol még fagyhat, de aztán enyhülés jön.

Április utolsó napjaiban is változékony lesz az időjárás: napsütésre, de záporokra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

kutya

Esernyő, esőkabát legyen kéznél! – Fotó: illusztráció, iStock

Hétfőn az ország délnyugati, déli felén csak keveset süt a nap, a déli megyékben eső is várható. Hajnalban mínusz 4 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Kedden az ország délnyugati felén eső és zápor, míg az ország másik felén napsütés várható, legfeljebb néhol gyenge csapadékkal. A hőmérséklet hajnalban mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, délután 10-16 fok várható.

Szerdán szórványos jelleggel fordul elő eső, zápor. A minimumhőmérséklet 1-8, a maximumhőmérséklet 14-19 fok között alakul.

 

Csütörtökön néhány órára süthet ki a nap és több helyen valószínű zápor, zivatar. Hajnalban 6-11, délután 18-24 fok várható.

Pénteken hidegfront érkezik, több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 7-13, napközben 15-24 fok lehet.

Szombaton, május elsején többórás napsütés várható, helyenként záporeső is. A hőmérséklet hajnalban 5-10, délután 16-21 fok között valószínű.

 

Vasárnap napos időre van kilátás helyenként záporesővel. A minimumhőmérséklet 3-8, a maximumhőmérséklet 15-20 fok között valószínű.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top