nlc.hu
Szabadidő

Egyszer érettségizik és diplomázik a 12 éves csodagyerek

Egyszerre érettségizik és diplomázik a 12 éves csodagyerek

Két középiskolai és két főiskolai tanévet végzett el egyetlen év alatt a 12 éves amerikai fiú, így most érettségizik és diplomázik.
Diploma

Egy 12 éves észak-karolinai fiú olyasmire készül, amire csak kevesen képesek, pláne ebben a korban: egyszerre fog érettségizni a középiskolában és diplomázni a főiskolán.

Mike Wimmer május 21-én kapja meg a diplomáját a Rowan-Cabarrus Közösségi Főiskolán, majd egy héttel később, május 28-án érettségizik a Concord Academy Középiskolában. (A főiskolai diplomája associate degree lesz, ez valamivel gyorsabban és könnyebben elvégezhető, mint az alapképzés.)

„Olyan vagyok, mint egy szivacs, nagyon gyorsan megtanulok dolgokat. Ezért tudtam gyorsabban elvégezni az osztályokat az iskolában”

– mondta Wimmer.

A csodagyerek azt is elárulta, hogy a koronavírus-járvány miatt több ideje lett, és észrevette, ha felvesz még pár órát, akkor egyszerre befejezheti mindkét iskoláját. Így végül két középiskolai és két főiskolai tanévet végzett el párhuzamosan egyetlen év alatt.

A srácot a technológia és a robotika érdekli, már van is egy saját startupja, amely okosotthonokkal foglalkozik. Azt viszont még nem tudja, hogy a jövőben mit fog csinálni: lehet, hogy folytatja a tanulmányait, esetleg elfogad egy állásajánlatot vagy forrást szerez a startuphoz.

(UPI)

(Kiemelt kép: Pexels/Ekrulila)

Előttük is le a kalappal:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top