nlc.hu
Szabadidő

Időjárás-előrejelzés pünkösdre

Wellness-szállodázásra lesz csak alkalmas a pünkösdi időjárás

A fedett élményfürdők és a wellness-szállodák nyerő választásnak bizonyulnak a pünkösdi hosszú hétvégén.

A jövő héten is változékony lesz az időjárás. A napsütéses időszakok mellett többször várható eső, akár zivatar is, és sokfelé a szél is erős, akár viharos lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

wellness

A wellnessezés megmenti esőben a hosszú hétvégézést – Fotó: iStock

Hétfőn országszerte borult idővel indul a nap, sokfelé lesz kiadós eső, zápor, helyenként zivatar. A legtöbb eső Észak-Dunántúlon és az északi megyékben várható. Zivatarveszély miatt hétfőre az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A leghidegebb órákban 6-14 Celsius-fok lesz, napközben általában 15-20 fokig melegszik a levegő.

Kedden az ország nagy részén több órára kisüthet a nap, ugyanakkor az északkeleti megyékben csapadékos idő lesz. Hajnalban 4-12, délután 17-22 fokot mérhetünk.

Szerdán a több-kevesebb napsütés mellett szórványos jelleggel várható eső, zápor, esetleg zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-11, a legmagasabb hőmérséklet 14-20 fok között várható.

Csütörtökön az ország nagy részén több órára kisüthet a nap. Elszórtan fordulhat elő eső, zápor. A minimumhőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű. A nappali csúcsértékek 15 és 20 fok között alakulnak.

Pénteken elszórtan várható eső, zápor, esetleg zivatar. A leghidegebb órákban 5-10 fok lesz, napközben 18-24 fokig melegszik a levegő.

Előrejelzés a pünkösdi hosszú hétvégére:

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult égre van kilátás. Több helyen is előfordulhat eső, zápor, zivatar. A szél időnként erős, viharos lehet. A minimumhőmérséklet 7-13, a maximumhőmérséklet 15-21 fok között várható.

Elszórtan vasárnap is kialakulnak záporok, de több órára kisüt a nap. Hajnalban 5-10, napközben 16-21 fok valószínű. 

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top