nlc.hu
Szabadidő

Gyerekbarát török tengerpartok

5 meseszép gyerekbarát török tengerpart

Homokos, kavicsos strandok, sekély víz, rengeteg szórakozási lehetőség, még több étterem, és persze, varázslatosan szép partok – a legszebb gyerekbarát törökországi tengerpartokat mutatjuk meg!

A családdal, gyerekekkel tervezitek a nyaralást? Mutatjuk az 5 legszebb gyerekbarát törökországi strandot, ahova teszt nélkül, védettségi igazolvánnyal mehettek.

Beutazás

Május 10-én jelentették be, hogy Magyarország és Törökország megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadják az egymás által kiállított védettségi igazolványokat, és mindazok, akik ezzel rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között.

Vagyis azok a török és magyar állampolgárok, akik már megkapták az oltást és az erről szóló igazolást, teszt és karantén nélkül utazhatnak a két országba, azok is, akik “keleti” vakcinát kaptak.

İztuzu strand, Dalyan

Ez a környék a környezetvédőknek köszönhetően menekült meg, ami több szempontból is fontos: egyrészt varázslatosan szép, másrészt a part üregjeiben élnek az itt honos teknősök. Ha szeretitek a természetközeli helyeket, az İztuzu partszakasz a nektek való hely. A homokos strand mindössze 20 perces kocsikázásra helyezkedik el Dalyantól délre. A víz tökéletes úszásra és pancsolásra, a parton rengeteg kávézó van, és napozóágyakat, valamint napernyőket is bérelhettek.

Gyerekbarát török tengerpartok

Iztuzu beach hófehér, homokos parttal vár (Fotó: Getty Images)

Kabak-öböl, Fethiye

Ha már nagyobbak a gyerekek, akkor a Kabak-öböl ideális úti cél lehet: itt megleshetitek a víz alatti élővilágot, búvárkodhattok, és mesés környezetben sétálhattok, kirándulhattok. Tény, az előző strandokhoz képes itt több emberre kell számítani, de amikor leértek a partra, nem fogjátok megbánni, hogy a Kabak-öblöt választottátok! A strand mentén itt is rengeteg étterem van, ami finomabbnál finomabb ételekkel vár, és nappal éppúgy várnak, mint este, amikor naplementés panoráma mellett vacsorázhattok.

Gyerekbarát török tengerpartok

Kabak varázslatos völgye (Fotó: Getty Images)

Cirali, Antalya

A török tengerpartok híresen szépek, de ez a fenyvesekkel borította hegyekkel határolt völgy igazán különleges. Cirali hosszú, kavicsos és homokos strandja Antalyától délnyugatra terül el, rengeteg kiülős hellyel, ahol megihattok egy kávét, egy üdítőt, és meg is ebédelhet az egész család. Ha szeretitek az aktív pihenést, bérelhettek kajakot, kirándulhattok az erdőben, sőt, még történelmi látnivaló is van a környéken: a strand egyik végén találhatók az ókori Olympos romváros maradványai. Persze sokan, ha az Olympos szót hallják, azonnal a görögországi Olümposz-hegyre gondolnak, ám több ilyen nevű hely is volt régen. Az egyik a Ciraliban található romváros.

Gyerekbarát török tengerpartok

Kristálytiszta vizű strand (Fotó: Getty Images)

Bitez, Bodrum

Egy igazán hangulatos, kellemes strandra vágytok? Irány Bitez! Néhány kilométerre a városközponttól nyugatra terül el Bitez strandja, ami külvárosias hanglattal, szép homokos tengerparttal és zsindelyekkel borított büfékkel, éttermekkel, valamint bárokkal vár benneteket. Itt kipróbálhatjátok a szörfözést, a vitorlázást, és a sekély víz tökéletes az úszni nem tudók számára is.

Gyerekbarát török tengerpartok

A képeslapra illő Bodrum (Fotó: Getty Images)

Gümüslük, Bodrum-félsziget

Ha a napozás mellett egy kis kultúrát is csempésznétek a nyaralásba, menjetek a Bodrum-félszigetre! A Yalikavaktól 20 perces autóútra fekvő Gümüslük egy kifejezetten hangulatos és kristálytiszta vizű partszakasszal vár, ahol szuper fotókat is készíthettek. Itt találjátok Myndos ősi városának romjait is, ami ma régészeti lelőhelyekkel van tele. Homokos és kavicsos strand is van, a part pedig tele van mennyei halételeket felszolgáló éttermekkel.

Gyerekbarát török tengerpartok

Népszerű partszakasz, ahol a gyerekek is jól érezhetik magukat (Fotó: Getty Images)

Még több nyaralás!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top