nlc.hu
Szabadidő

Szigorú szabályok mellett nyitnak a fürdők és a strandok

Nyitnak a fürdők és a strandok, de több lépcsőben, szigorú szabályok szerint

A kormány rendelete alapján csak olyanok látogathatják a fürdőket, akiknek van védettségi igazolványuk.
fürdő, strand

A Turizmus.com azt írja, hogy ütemezetten nyitnak a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. egységei. Május 1-től eredetileg hat fürdő látogatható: a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő. Pünkösdi nyitásra készül a Palatinus és a Pesterzsébeti fürdő. Végül június elejétől fogad vendégeket a Dandár fürdő, valamint a Római strand és Pünkösdfürdő.

A kormány rendelete alapján csak olyanok látogathatják a fürdőket, akiknek van védettségi igazolványuk.

A 18 éven aluliak kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyeletével mehetnek a fürdőkbe, az életkorukat ellenőrzik, fel kell mutatniuk a diákigazolványukat. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közlése szerint a medencék vizét az előírások szerint fertőtlenítik és két óránként ellenőrzik. Fertőtlenítik továbbá

  • a belépéshez használt proxy órákat,
  • a forgalmasabb látogatótereket,
  • a medence-, illetve lépcsőkorlátokat
  • a vízbe jutást segítő eszközöket.
  • A járványügyi helyzet miatt számos előírást (papucs használata, medencék használata előtti zuhanyzás) fokozottan ellenőriznek. Papucs nélkül továbbra sem engedik be a látogatókat a fürdő területére. A pénztárak előtt és a büféknél pedig kötelező betartani a védőtávolságot.

A belépés és a fürdők zárt terében való tartózkodás időtartama alatt – kivéve a medencetérben, szaunában és gőzkabinban – az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező a fürdővendégek számára. Szabad téren sehol nem kell maszkot viselni.

A belépők a koronavírus-járvány kitörése előtti árakon érhetők el, marad a gyermek-, diák- és nyugdíjas jegy, illetve a komoly kedvezményeket nyújtó családi belépő. A korábban megvásárolt bérletek, ajándékutalványok érvényessége automatikusan meghosszabbodik. Továbbá újra igényelhető a Széchenyi, Gellért és Rudas fürdőkbe kedvezményt biztosító Zsigmondy-kártya, mely immár nemcsak az adott évben, hanem a vásárlástól számított 365 napig érvényes – tájékoztat a Turizmus.com.

Fotó: Szent Gellért Gyógyfürdő Facebook oldal

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top