nlc.hu
Szabadidő

A szappankirály csigái

Hatvanezer csigát tart otthon a francia szappankirály

A csúszómászók nyálkáját használja alapanyagnak.

Bár a csiganyálka kifejezés elsőre nem túl bizalomgerjesztő, a szépségiparban mégis megőrülnek az áttetsző nedvért, annak ugyanis elsőrangú öregedésgátló tulajdonságai vannak, nem véletlenül alkalmazzák például arcápoló szépségmaszkokban. Az alapanyag főként Dél-Korea kozmetikai iparában népszerű.

Erre figyelt fel a 28 éves Damien Desrocher, aki korábban a francia légierő informatikusaként dolgozott, napjainkban azonban már csigatenyésztőként keresi a baguette-re valót – írja a BoingBoing.

Desrocher nem kevesebb mint hatvanezer csigával osztja meg az otthonát, a jószágokat pedig rendszeres időközönként „megfeji”, szigorúan ügyelve rá, hogy a csigáknak nehogy baja essen a művelet közben.

Csiganyálkából készült szappan tarolhatja le Európát

A csigák nyálkáját a kozmetikai iparban használják, öregedésgátló tulajdonságai miatt (Fotó: Getty Images)

„Minden a kézügyességen múlik, mintha csiklandoznád őket – magyarázta Desrocher a Reutersnek nyilatkozva. – Csak az ujjammal érintem meg a csigákat, nem túl erősen, semmi erőszak nem éri az állatokat.”

A volt informatikus Les Escargots Desrocher néven indította el kozmetikai vállalkozását, amellyel a csigák nyálkájából készült szappanokat szeretne értékesíteni. Állítása szerint a csiganyálka nagy mennyiségben tartalmaz kollagén- és elasztinmolekulákat, amelyek gátolják a bőr öregedését és segítik az apróbb sebek, bőrhibák gyógyulását. A tenyésztő rámutatott, hogy a csigák ezzel a nyálkával saját házukat is képesek kijavítani, ha az megsérülne.

Desrocher idén indította a vállalkozását, amellyel az év végéig körülbelül háromezer darab csiganyálkaszappant tervez eladni.

További cikkeink a szépségápolás témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top