nlc.hu
Szabadidő

Meghalt John Davis, a Milli Vanilli igazi hangja

Meghalt John Davis, a Milli Vanilli egyik igazi hangja

Elhunyt John Davis énekes, aki a Milli Vanilli popegyüttes egyik igazi hangja volt.
Fabrice Morvan és John Davis

Hatvanhat éves korában koronavírusban meghalt John Davis, a Milli Vanilli nevű botrányos popegyüttes egyik igazi hangja, aki valóban énekelt a számokban.

A szomorú hírt az énekes lánya jelentette be édesapja Facebookján:

Sajnos édesapán ma este elhunyt a koronavírus miatt. Sok embert tett boldoggá a nevetésével és mosolyával, vidám lelkével, szeretetével és különösen a zenéjével. Olyan sokat adott a világnak! Tapsoljuk meg őt utoljára. Nagyon fog hiányozni.

– írta Jasmin Davis.

John Davis nemzetközileg elismert énekes, basszusgitáros és zeneszerző volt. Olyan szupersztárokkal játszott és énekelt együtt mint Luther Vandross, Babyface, Eric Burdon, Robin Beck, Uwe Ochsenknecht, Marianne Rosenberg, Sasha és még sokan mások.

A Milli Vanilli 1988-ban alakult meg Münchenben a guadeloupe-i származású Fabrice Morvan és a német-amerikai Robert Pilatus részvételével. Két éven belül meghódították Európát majd az Egyesült Államokat, 1990-ben pedig Grammy-díjjal jutalmazták őket.

Aztán hatalmas botrány kerekedett, mert kiderült, hogy a két férfi csak frontember volt az együttesben: ők táncoltak és tátogtak a színpadon, miközben minden dalukat a producer és felbérelt zenészek írták és adták elő. Az eredeti énekesek Brad Howell és a most elhunyt John Davis voltak.

Fabrice Morvan később igyekezett rendbe hozni a karrierjét, saját nagylemezt adott ki, és John Davissel fel is léptek együtt.

(Kiemelt kép: Fabrice Morvan és John Davis a stúdióban 2015-ben. Fotó: Facebook/John Davis)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top