nlc.hu
Szabadidő

Saját barlangot ásott a kertben egy spanyol tinédzser

Dühös volt a szüleire, ásott magának egy barlangot a kertben

Nem ekkora projektnek indult a spanyol fiú vállalása, de joggal élvezi munkája gyümölcsét.

Egy spanyol tinédzser, aki hat évvel ezelőtt egy szüleivel való veszekedés után elkezdett ásni egy lyukat a hátsó udvarában, most egy földalatti barlang büszke tulajdonosa a saját kertjében, írja az Oddity Central.

Andres Canto 14 éves volt, amikor szüleivel összebalhézott, mert nem engedték, hogy tréningruhában menjen el otthonról,  hogy levezesse a feszültséget, úgy döntött, kimegy a kertbe ásni egy kicsit. Akkor még nem sejtette, hogy annyira tetszeni fog neki ez a munka, hogy a hobbijává válik.  Andres eleinte csak maga alakítgatta a gödröt, végül egy barátját is megkérte, hogy segítsen neki az ásásban, és együtt lenyűgöző barlanggá alakították a lyukat.

Canto és barátja igazán akkor lendült be, amikor sikerült bővíteniük az ásáshoz használt eszköztárukat, például sokat segített, amikor kialakítottak egy csigarendszert, hogy ne kelljen cipekedniük a földdel teli vödrökkel. Hogy ne omoljon be a barlang, a fiúk oszlopokat és falakat helyeztek el a barlangban, állítólag az ehhez szükséges építőanyagok csak nagyjából 50 euróba (kb. 1700 forintba) kerültek.

A földalatti létnek persze megvannak a hátrányai, esőzéskor például víz önti el a barlangot, és néhány élőlény is megtalálja az utat befelé. Persze van, ami kárpótolja Andres Cantont ezen hiányosságokért, nem is csoda, hogy szabadideje nagy részét itt tölti, főleg, hogy van áram, fűtés, meg persze a mobilinternet.

ásás

Fotó: Lukas/Pexels

A kerti munka örömei:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top