nlc.hu
Szabadidő

Lombos úr gyereknapi dala

Frappáns gyereknapi dallal kedveskedik a lányainak az ismert szövegíró

Lombos Marci dalszerző-énekes a Gyereknaphoz közeledve egy saját, léleksimogató akusztikus dallal jelentkezett, amelyet középső lánya ihletett. Marci szövegei főként a mindennapokból, hétköznapi történésekből táplálkoznak. Mint fogalmazott: az utóbbi időszakban a családdal közösen eltöltött idő varázsa még inkább felerősödik, és ez adta az ihletet legújabb dalához.

„Szívmelengető érzés, amikor az ember szülőként látja, ahogyan kinyílik a gyermekek világa. Amikor a konyha, a nappali tárgyai is játékszerekké válnak. A dal egy tisztelgés Babu lányom előtt. Három lányom van, ő a második a »sorban«, aki – még apró emberként – a középső gyermek szindrómából úgy próbált kimozdulni, hogy szépen lassan elkezdett bekapcsolódni a háztartási munkába, elkezdte kivenni a maga részét, mindezt jókedvvel, szívét lelkét beleadva. Azt gondoltam, annyi mindenről írok dalt, tartozom neki azzal, hogy megfogalmazzam azt, amikor óriássá vált” – mesélt legújabb daláról a Fonogram-díjas dalszövegíró.

A Fonogram díjas szerző frappáns gyereknapi dallal kedveskedik a lányainak – és minden gyereknek

A dalban Kökény Tamás nagybőgős, a Virtuózok második évadának nyertese, és Kardos Norbert zongoraművész is közreműködik.

Lombos Marci aka Lombos Úr dalszövegíró, színházi produkciók zenei vezetője, előadóművész, a Magyar Dalszerzők és Dalszövegírók Egyesületének Elnökségi tagja. 16 éves kora óta ír dalszövegeket, többek között Miller Dávid / Das Funk, Király Viktor, Horváth Charlie, Tóth Vera, Gáspár Laci, Oláh Gergő, Kökény Attila, Nika, Emilio, Back to Black, Temesi Berci, Sugarloaf, Tóth Andi dalaihoz. De Marci nevéhez fűződik több színházi darab dalszövege és zenei vezetése, mint például az Anyád kínja, a Menopauza, az Apád füle (Elek Ferenc, Fenyő Iván, Nagy Sanyi, Adorjáni Bálint), az Ágyban Párban, illetve a legutóbbi Anyatigrisek (Veres Mónika, Király Linda, Danics Dóra, Jónás Andi, Fehér Adri, Barbinek Paula) valamint a Ridikül főcímzenéje is. Két Fonogram-díjat nyert produkcióban dalszövegíróként működött közre Horváth Charlie és Temesi Berci lemezein.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top