Szabadidő

Hamarosan ismét fesztiválfővárossá válik Szeged (X)

Ha szegedi nyár, akkor Szegedi Szabadtéri Játékok. Az idei évadra már nem kell sokat várni, hiszen június 24-én az Ajándékkoncerttel startol a 90 éves fesztivál.  

Látványos szakaszában jár a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri helyszínének építése, a csupasz macskakövek helyét felváltották a 4000 fős nézőtér és a csaknem 1000 négyzetméteres színpad hatalmas vasszerkezetei. A munka már gőzerővel folyik, hiszen június 24-től minden hétvégén felcsendülnek a fanfárok az ikonikus helyszínen, valamint az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Az idei nyár is számos nagyszabású produkciót tartogat a közönség számára, a legnagyobb hazai sztárokkal. A Dóm téren harmincöt év után visszatér hazai ősbemutatójának helyszínére a Jézus Krisztus Szupersztár című világhírű rockopera, mások mellett Feke Pál, Serbán Attila, Gallusz Nikolett és Sasvári Sándor főszereplésével. A Madách Színház előadása Szirtes Tamás rendezésében öt estén nyűgözi le a nézőket. Egy igazi hazai újdonság is Szegedre érkezik, a minden idők legismertebb magyar sportolója, és az egyik legnagyszerűbb futballcsapat történetét feldolgozó Puskás, a musical két estén látható a Dóm téren. Július 23-án az idén 70 éves Magyar Állami Népi Együttessel koprodukcióban a Tánc-ünnep című néptánc produkció, majd a 2018-as évad közönségkedvence, az Apáca show musical fog triplázni Sári Évivel, Janza Katával, Feke Pállal, Csonka Andrással és Alföldi Róberttel. A Dóm téri évadot egy igazi musical-legenda zárja: a West Side Story a hazai musicalélet ismert sztárjaival és népszerű prózai színészek főszereplésével látható hat estén át a színpadon.

Valódi sztárkavalkád Újszegeden

Fergeteges műsor és kacagtató esték sora várja a különleges atmoszférájú Újszegedi Szabadtéri Színpadra érkezőket is. Elsőként a Játékszín Kölcsönlakás című vígjátéka látható – főszerepekben mások mellett Dobó Katával és Erdélyi Tímeával – majd a Juronics Tamás rendezte Szöktetés a szerájból című vígoperában Kolonits Klára, László Boldizsár és Szabó Győző garantálja a felhőtlen szórakozást. Idén sem lesz hiány Moliére-komédiából, a Scapin furfangjai, Herczeg T. Tamás rendezésében érkezik a liget fái közé. Temperamentumos, latinos zene és igazi mediterrán életérzés tölti meg az újszegedi színpadot az augusztusi hosszú hétvégén, a Veres1 Színház Nők az idegösszeomlás szélén című musicalje Sári Évi és Fésűs Nelly főszereplésében számtalan bonyodalmat és izgalmas fordulatot ígér.

Csapj le online a szegediszabadteri.jegy.hu oldalon, vagy személyesen a REÖK-ben található Fesztivál Jegyirodában 2021-es évad produkcióinak legjobb helyeire!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top