nlc.hu
Szabadidő
Hamarosan ismét fesztiválfővárossá válik Szeged (X)

Hamarosan ismét fesztiválfővárossá válik Szeged (X)

Ha szegedi nyár, akkor Szegedi Szabadtéri Játékok. Az idei évadra már nem kell sokat várni, hiszen június 24-én az Ajándékkoncerttel startol a 90 éves fesztivál.  

Látványos szakaszában jár a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri helyszínének építése, a csupasz macskakövek helyét felváltották a 4000 fős nézőtér és a csaknem 1000 négyzetméteres színpad hatalmas vasszerkezetei. A munka már gőzerővel folyik, hiszen június 24-től minden hétvégén felcsendülnek a fanfárok az ikonikus helyszínen, valamint az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Az idei nyár is számos nagyszabású produkciót tartogat a közönség számára, a legnagyobb hazai sztárokkal. A Dóm téren harmincöt év után visszatér hazai ősbemutatójának helyszínére a Jézus Krisztus Szupersztár című világhírű rockopera, mások mellett Feke Pál, Serbán Attila, Gallusz Nikolett és Sasvári Sándor főszereplésével. A Madách Színház előadása Szirtes Tamás rendezésében öt estén nyűgözi le a nézőket. Egy igazi hazai újdonság is Szegedre érkezik, a minden idők legismertebb magyar sportolója, és az egyik legnagyszerűbb futballcsapat történetét feldolgozó Puskás, a musical két estén látható a Dóm téren. Július 23-án az idén 70 éves Magyar Állami Népi Együttessel koprodukcióban a Tánc-ünnep című néptánc produkció, majd a 2018-as évad közönségkedvence, az Apáca show musical fog triplázni Sári Évivel, Janza Katával, Feke Pállal, Csonka Andrással és Alföldi Róberttel. A Dóm téri évadot egy igazi musical-legenda zárja: a West Side Story a hazai musicalélet ismert sztárjaival és népszerű prózai színészek főszereplésével látható hat estén át a színpadon.

Valódi sztárkavalkád Újszegeden

Fergeteges műsor és kacagtató esték sora várja a különleges atmoszférájú Újszegedi Szabadtéri Színpadra érkezőket is. Elsőként a Játékszín Kölcsönlakás című vígjátéka látható – főszerepekben mások mellett Dobó Katával és Erdélyi Tímeával – majd a Juronics Tamás rendezte Szöktetés a szerájból című vígoperában Kolonits Klára, László Boldizsár és Szabó Győző garantálja a felhőtlen szórakozást. Idén sem lesz hiány Moliére-komédiából, a Scapin furfangjai, Herczeg T. Tamás rendezésében érkezik a liget fái közé. Temperamentumos, latinos zene és igazi mediterrán életérzés tölti meg az újszegedi színpadot az augusztusi hosszú hétvégén, a Veres1 Színház Nők az idegösszeomlás szélén című musicalje Sári Évi és Fésűs Nelly főszereplésében számtalan bonyodalmat és izgalmas fordulatot ígér.

Csapj le online a szegediszabadteri.jegy.hu oldalon, vagy személyesen a REÖK-ben található Fesztivál Jegyirodában 2021-es évad produkcióinak legjobb helyeire!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top