nlc.hu
Szabadidő

35-36 fokkal érkezik a kánikula

Hamarosan beüt a kánikula, 35-36 fok is lehet a héten

Már pénteken országszerte 30 fok fölötti csúcsértékek várhatók, aztán a hétvégén tovább erősödik a kánikula.
Kánikula

A héten biztos és határozott melegedés megy végbe a légkörben: a hét végéig mintegy tíz Celsius-fokot emelkedik a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Azt írták: a kánikula kezdete – országszerte 30 fok feletti csúcsértékekkel – péntekre tehető, de már csütörtökön is sok helyen lesz 30-32 fok.
Az előrejelzés szerint a hétvégén már 35-36 fokos maximumokat is mérhetnek, és helyenként a leghidegebb órákban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.

A jelenlegi prognózisok szerint vasárnap estétől, hétfőtől felfrissülést hozó zivatarok érkezhetnek – tették hozzá, de megjegyezték, hogy a frissülés mértéke még teljesen bizonytalan.

  • Hétfőn a Dunántúlon kevés gomolyfelhőre, sok napsütésre lehet számítani. A Dunától keletre azonban több gomolyfelhő képződhet, és ott néhol futó zápor is kialakulhat. Az ország nyugati kétharmadán döntően csak élénk, a keleti megyékben viszont erős lehet a szél. A leghidegebb órákban 7-14 fok lesz, napközben 25-29 fokig melegszik a levegő.
  • Kedden sok lesz a napsütés. A keleti határvidéken egy-egy zápor esetleg kialakulhat, másutt nem lesz csapadék. Hajnalban 8-14, a délutáni órákban 25-29 fok valószínű.
  • Szerdán is napos idő várható. Északkeleten előfordulhat egy-egy zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 27-31 fok között várható.
  • Csütörtökön és pénteken is derült, száraz idő lesz. Csütörtökön a hajnali 12-18 fokról 29-33 fokig melegszik fel a levegő.
  • Pénteken hajnalban 13-19 fokot mérhetnek, a csúcshőmérséklet elérheti a 31-35 fokot.
  • Szombaton is napos idő várható csapadék nélkül. A leghidegebb órákban 16-22 fok lesz. A maximumok 32 és 36 fok között alakulnak.
  • Vasárnap már felhősebb lehet az ég és helyenként zápor, zivatar is lehet. A minimumhőmérséklet 16-22, a maximumhőmérséklet 29-35 fok között valószínű.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs)

2021-es fürdőruhatippek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top