nlc.hu
Szabadidő

Tornádót Kalocsánál

Tornádót fotóztak Kalocsánál, harmadfokú riasztás van több megyében

Érkezik a viharos időjárás, amitől végre enyhülni fog a hőség.

Nagy eséllyel tornádó alakult ki Kalocsa közelében, ami a nemrég kialakult szupercellából nyúlt alá, írja az Időkép, ami olvasójuk fotóját is megosztotta a jelenségről.

Mindeközben Baranya, Somogy és Tolna megyében harmadfokú (piros) riasztásokat adott ki zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután.  Emellett számos megyében van érvényben másodfokú riasztás.  A veszélyjelzés szerint többfelé – kiemelten a Dunántúlon – várhatók akár 100-120 kilométer/órás, akár annál is erősebb széllökésekkel kísért zivatarok, és veszélyt jelent a nagyobb méretű jég, az intenzív esőzés és a villámlás is.

A katasztrófavédelem ezért arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, viharjelzéseit, az aktuális meteorológiai riasztásokról az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán és a katasztrófavédelem VÉSZ applikációján keresztül is tájékozódhatnak – írta az OKF, hozzátéve: ha valaki leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert lát, jelezze a 112-es segélyhívón.

vihar

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top