nlc.hu
Szabadidő

Olvashatatlan írása miatt pénz nélkül távozott a bankrabló

Nem tudták elolvasni a bankrabló kézírását, pénz nélkül távozott

Egy bankot így is sikerült kirabolnia a sussexi férfinak, akit azóta azonban elkapott a rendőrség.

A 67 éves Alan Slattery két hét alatt három bankot próbált meg kirabolni Sussexben. Először március 18-án igyekezett így pénzhez jutni, ám egy fillér nélkül távozott, miután a pénztárosok nem tudták kibogozni, mi áll a kézzel írt cetlin, amit átnyújtott nekik. A személyzet ezután értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve bizonyítékként lefoglalták az üzenetet, valamit a biztonsági kamerák felvételeit. 

Az első sikertelen kísérlet pedig nem tántorította el a férfit, március 26-án felkeresett egy másik bankfiókot, itt ezúttal 2400 fontot adott át neki rémült pénztáros, majd egy hastingsi bankban is próbálkozott, de innen is üres kézzel kellett távoznia. Nem sokkal később a rendőrség letartóztatta Alan Slatteryt.

A bankrabló üzenete

Futó: Sussex-i Rendőrség

„A lakcímén tartott házkutatás során találtak néhány olyan cetlit, amelyek megegyeztek a NatWest bank személyzetének átadott cetlikkel, valamint egy kabátot, amely megegyezett a NatWest biztonsági kameráján látott férfi kabátjával” – nyilatkozta a rendőrségi szóvivő.

Alan Slattery a bíróság előtt mindhárom bűncselekményben bűnösnek vallotta magát, az ítélet értelmében négy évet kell börtönben tölteni, utána pedig két évre feltételesen szabadlábra helyezik. 

(via LadBible)

bankrabló

Fotó: Getty Images

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top