nlc.hu
Szabadidő

Árva vidrát mentettek Balatonszepezden

A halál torkából mentették meg az árva vidrát Balatonszepezden

Balogh Mártához, Petesmalmi Vidrapark vezetőjéhez került a Balatonszepezden megtalált árva vidra.
Árva vidra

Balogh Márta, a Petesmalmi Vidrapark vezetője több mint negyven árva vidrát felnevelt már, és most ismét őt hívták, amikor egy legyengült, 7-8 hetes vidrát találtak Balatonszepezden – írja a LikeBalaton.

Mivel Petesmalom nagyon messze van Balatonszepezdtől, Balogh Márta félúton találkozott a megtalálókkal, majd hajnali 1 órakor ért haza a kis vidrával.

Jobban szemügyre vettem és akkor szembesültem vele, hogy csont és bőr. A kis fogai kitörtek, és a végbele tele volt légypetékkel

– mondta Balogh Márta.

A légypetéket kiszedegette belőle, de enni nem nagyon akart, ezért immunerősítőt és tápszeres folyadékot adott neki. Később a doktornőnél infúziót és antibiotikumot kapott. A kis vidra neve pedig Tündérke lett.

Azóta Tündérke sokkal jobban van, Márta abban bízik, hogy a megmentett kis vidrát jövő tavasszal vissza tudják engedni a szabadba. Sajnos a testvérét nem sikerült megmenteni, pedig ő is ott kóborolt, ahol Tündérkét megtalálták.

(Kiemelt kép: Facebook/Petesmalmi Vidrapark)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top