nlc.hu
Szabadidő

Hidegfront hoz őszies időjárást

Időjárás: használd ki a hétvégi jó időt, mert jövő héten ízelítőt kapunk az őszből

A jövő hét elején egy hidegfront éri el az országot, erőteljes lehűlés várható.
Vihar

A hétvégén még élvezhetjük a jó időt és a napsütést, szombaton és vasárnap is meleg lesz, de nem várható tikkasztó kánikula – olvasható a Kiderül.hu előrejelzésében.

Szombaton kezdetben lehetnek vastagabb felhősávok az alacsonyabb szinteken akár nagyobb területen is, majd a réteges felhőzet a délelőtt folyamán mindenütt oszladozik, szakadozik, és döntően napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Délután elsősorban az északkeleti tájakon helyenként zápor, zivatar előfordulhat. A légmozgás jobbára gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között várható. Késő estére általában 13 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. Néhol előfordulhat zápor, nyugaton esetleg egy-egy zivatar. Estétől, éjszakától érkezhet vastagabb felhőzet északnyugat felől, akkor már több helyen lehet csapadék az Észak-Dunántúlon. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A délutáni órákban 27, 31 fokot mérhetnek.

Hétfőre virradóra már egy hidegfront éri el az északnyugati tájakat, záporokat, zivatarokat és megerősödő északi-északnyugati szélet hoz – írja az Időkép. Így a jövő hét első napján már csak keleten, délkeleten tart ki a nyári meleg, a Viharsarokban még 32-33 fok is lehet. Máshol azonban már éreztetni fogja a hatását a hidegfront, jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a legtöbb helyen a 25 fokot sem érjük el a délutáni órákban.

Hétfő estére a keleti keleti, délkeleti tájakat is eléri a front, amely mögött tartós északi-északnyugati áramlás kiépülése körvonalazódik, így keddtől országszerte ízelítőt kaphatunk a kora őszből. A délutáni órákban sem lesz melegebb 20-25 foknál, az éjszakák pedig hűvösek lesznek, több helyen 10 fok alá hűlhet a levegő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top