nlc.hu
Szabadidő

Val Kilmer a Top Gun folytatásában

Tom Cruise ragaszkodott hozzá, hogy Val Kilmer is szerepeljen a Top Gun folytatásában

Val Kilmer is benne lesz a Top Gun folytatásában, ami leginkább Tom Cruise-nak köszönhető.
Tom Cruise

Harmincöt évvel a Top Gun után, idén november 19-én mutatják be a híres film folytatását, a Top Gun: Maverick című mozit. Az már korábban kiderült, hogy Tom Cruise mellett az Icemant alakító Val Kilmer is szerepelni fog a filmben, most viszont a film producere, Jerry Bruckheimer újabb érdekes dolgokat árult el.

Kiderült, hogy Tom Cruise nagyon ragaszkodott Val Kilmer szerepléséhez, hallani sem akart arról, hogy filmbéli riválisát alakító színész kimaradjon a folytatásból. Persze Kilmernek az egész stáb örült volna, de Cruise hajthatatlan volt, ő volt az egész ügy motorja.

A producer elmondása szerint „nagyon érzelmes” pillanat volt, amikor Cruise és Kilmer újra találkoztak a forgatáson, és a nézőket is biztosította arról, hogy hasonlóan fognak érezni akkor, amikor a páros meglátják a filmvásznon.

Val Kilmer filmbeli szereplése azonban nem is volt olyan egyszerű. A most 61 éves színésznek torokrákja volt, és bár azóta felépült, légcsőmetszése miatt teljesen elveszítette a beszédhangját, egy gép segítségével tud kommunikálni.

Végül mesterséges intelligencia segítségével alkották újra a színész hangját: a saját korábbi és más hangfelvételek alapján létrehoztak 40 különböző hangmodellt, majd a legjobbat használták fel. Érthető módon Kilmer nagyon hálás volt ezért, sosem gondolta volna, hogy ez lehetséges.

(People)

(Kiemelt kép: Chris Delmas / AFP)

Top Gun az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top