nlc.hu
Szabadidő

Színházak látogatása

Védettségi igazolás nélkül is lehet színházba és moziba menni

Eddig másról volt szó.

A HVG vette észre, hogy az Az EMMI pontosító tájékoztatást adott a színházi előadások látogatásáról: előre megváltott, ülőhelyre szóló jeggyel zárt helyen sincs szükség védettségi igazolványra. „Minden kulturális esemény, zenés-táncos rendezvény, falunap, egyéb rendezvény, sportrendezvény stb. rendezvénynek minősül, ezért csak védettséggel rendelkező személyeknek és a felügyeletük alatt álló 18 éven aluliaknak látogatható” – olvasható a tájékoztatóban, ám hangsúlyozzák, hogy vannak kivételek.

Fontos mozikellék / Fotó: Pixabay

Fontos mozikellék / Fotó: Pixabay

„Amennyiben a kulturális eseményt az e művészet céljára rendelt helyszínen tartják meg,  előre megváltott jeggyel ülőhelyre szól, valamint a néző az előadás időtartama alatt az ülőhelyén tartózkodik, az adott kulturális eseményt kiveszi a rendezvény fogalma alól. Így ezen feltételek teljesülése esetén nem kötelező a védettség igazolása, bárki szabadon látogathatja a színházi, mozi, cirkuszi stb. előadásokat.”

Így tehát a korábbi hírekkel ellentétben – amelyekre reagálva egyébként egyes színházak már tájákoztatták a nézőiket az új szabályokról -, nem csak védettségi igazolással lehet beülni a színházakba.   

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top