nlc.hu
Szabadidő

Kiderült, mit fog csinálni Angela Merkel visszavonulása után

Angela Merkel így tölti majd rövidesen kezdődő nyugdíjas éveit

A német kancellár rövidesen búcsút int az ország vezetésének.

Angela Merkel kancellár 16 éven keresztül volt Németország kormányfője, azonban a szeptember végén esedékes országos választást követően nyugdíjba vonul – írja a 444.hu.

A lap információi szerint Angela Merkel nemrég Düsseldorfban vett részt egy beszélgetésen, ahol megkérdezték tőle, hogy mihez kezd majd nyugdíjas éveiben.

„Elhatároztam, hogy nem csinálok majd semmit, csak szépen kivárom, mi lesz. Ezt csodálatos lehetőségnek találom” – mondta az általában visszafogott, önmagáról ritkán nyilatkozó politikus.

Angela Merkel elárulta, mit csinál majd visszavonulása után

Angela Merkel a szeptember 8-i düsseldorfi beszélgetésen (Fotó: Getty Images)

Merkel beszélt a feminimzmushoz fűződő viszonyáról is: mint ismeretes, néhány éve megkérdezték tőle, hogy feministának vallja-e magát, akkor viszont még rendkívül óvatosan fogalmazott, mostanra azonban már alaposan átgondolta a kérdést. Mesélt róla, hogy nőként milyen nehéz volt érvényesülnie, eredeti szakmájában – végzettsége szerint fizikus – de a politikában is, ugyanis mindkét területet a férfiak uralták. 

„Fel se tűnt 20 évvel ezelőtt, ha egy kerekasztal-beszélgetésen csak férfiak vettek részt. Ma már nem gondolnám, hogy ez rendben van. Azt érezném, hogy valaki hiányzik” – fogalmazott Angela Merkel.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top