nlc.hu
Szabadidő

Külföldre költözött családjával Szász János

Elhagyta Magyarországot Szász János rendező

Politikai okokból a családjával az Egyesült Államokba költözött.

Szász János elhagyta Magyarországot – derült ki a Veiszer Alinda által készített interjúból, amit a Telex szemlézett. A 63 éves filmrendező a megalázó rendőrségi ügye és az SZFE-n való felmondása miatt döntött úgy, hogy családjával – feleségével, valamint 8 és 15 éves fiaival az Egyesült Államokba költözik. Elárulta, munkája még nincs egyelőre a tengerentúlon, de mindenképpen el akarta hagyni Magyarországot, mivel a február 5-i házkutatás – amikor is rendőrök szállták meg az otthonát az orvosok által szétválasztott bangladesi ikerpárról készülő dokumentumfilm körüli konfliktus kapcsán – mély nyomokat hagyott a gyerekeiben.

Szász János

Szász János komoly döntést hozott – MTI Fotó: Kovács Tamás

Nem úgy megyek Amerikába, hogy nyitott ajtók várnak, és azon csak át kell menni, hanem egy ismeretlen világba megyek. (…) Sok barátom van, ismerőseim, ők visszavárnak, segítenek, ahol tudnak. De nincsenek szerződéseim, gyakorlatilag munkát keresni megyek” – vallatta be Szász János, hozzátéve: “rohadt fájdalmas dolog elmenni“.

Amikor a kisebbik fiam az üvegajtó mögött nézi, hogy mi történik a szüleivel, azt én nem felejtem el. (…) A gyerekeimben olyan nyomot hagytak, amit nem tudok elmondani, és nem elfelejthető” – magyarázta döntését a Balázs Béla-díjas rendező.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top