Ne sírj a Lucifer után, nézd inkább ezt az 5 sorozatot helyette!

Kun Gabi | 2021. Október 03.
Vége a Lucifer című sorozatnak, amit nem lehet sírás nélkül bírni, de vigasztalásul hoztunk öt olyan sorozatot, ami kicsit hasonlít a kedvencünkre.

A Lucifer (magyarul a Lucifer az Újvilágban) című sorozatot imádjuk azóta, hogy 2016-ban megjelent a képernyőn. És a rajongásban tagadhatatlanul nagy szerepe van a Lucifer Morningstar szerepét alakító Tom Ellis sármjának.

A Lucifer vicces, természetfeletti, elgondolkodtató, izgalmas és nyomozós – ezt összegyúrva Ellis kisugárzásával garantált volt a siker. A sorozat sajnos most ért véget 2021 őszén, vonakodtunk is megnézni az utolsó évadot, mert az olyan végleges és utána nagy üresség marad csak a lelkünkben. Ezt az ürességet igyekszünk most feltölteni öt olyan sorozattal, ami kicsit azért hasonlít a Luciferre.

Preacher (Prime)

A Preacher kattant papja és barátai (Kép: IMDb)

A Preacher című sorozatot azoknak ajánljuk, akik bírják a sok vért és a szürreális, természetfeletti eseményeket. A kiégett, láncdohányos, kissé alkoholista pap alakját Dominic Cooper alakítja, akinek kifejezetten fekszik a hitében megingott egyházi ember szerepe. Amikor bizarr, új erőt kap, akkor indulnak be igazán az események a vámpírokkal, angyalokkal, feltámadásokkal együtt. Aki a Lucifert a bibliai utalások miatt is szerette, az imádni fogja a Preachert.

Odaát (Netlfix)

Csak rajongani lehet az Odaát főszereplőiért (Kép: IMDb)

Az Odaát (Supernatural) a Luciferrel holtversenyben a kedvenc természetfeletti sorozatunk, mindkettőben van bőven nyomozásból és angyalból, démonból, szörnyekből is. A 15 évadot megélt sorozatban két olyan főszereplő van, akiért abszolút lehet rajongani: Jensen Ackles és Jared Padalecki, de nagy erőssége a sorozatnak, hogy a mellékszereplőket is tudjuk imádni, például a ballonkabátos angyalt, Castielt azonnal a szívünkbe zártuk.

Sabrina hátborzongató kalandjai (Netflix)

A Luciferhez hasonlít tematikában a Sabrina (Kép: IMDb)

A Sabrina hátborzongató kalandjai (Chilling Adventures Of Sabrina) egyrészt azért való a Lucifer-rajongóknak, mert ebben a sorozatban is bőven van pokol és a témakörhöz tartozó sátánizmust is jobban megismerhetjük. Illetve azért is, mert a főszereplő, Sabrina pont úgy nem fél az alvilágtól és a hozzá kapcsolódó lényektől, mint Lucifer, bátran játszik azokkal az erőkkel, amiket mi nagy ívben elkerülnénk. Frissítő sorozat, nem kell túl komolyan venni, ebben is a Lucifer jó barátja.

Az Esernyő Akadémia (Netflix)

Az Esernyő Akadémia az utóbbi idők legjobb természetfeletti sorozata (Kép: IMDb)

Az Esernyő Akadémia (The Umbrella Academy) az utóbbi évek legnagyobb természetfeletti dobása, legalábbis a sorozatok között, aminek az egyik különlegessége, hogy már majdnem szuperhősös, mégsem ragad bele a sztereotípiákba. A fantasztikus sorozat abszolút megéri, hogy akár többször is megnézzük, és epedve várjuk a következő évadot az örökbefogadott, természetfeletti erőkkel bíró testvérekről. Bár nincsenek biblikus vonatkozásai, ám mégis ajánlott, ha szeretted a Lucifert, a sorozat humorában biztos nem fogsz csalódni.

Good Omens (Prime)

David Tennant (balra) zseniálisat alakít Crowley, a démon szerepében (Kép: IMDb)

A Good Omens című sorozatot már csak azért is muszáj szeretni, mert David Tennant tündököl Crowley szerepében, és David Tennant akármihez nyúl, abból csoda kerekedik. Valószínűleg akkor is csüngenénk a szavain rajongva, ha épp a mosógép használati útmutatóját olvasná fel a színpadon. A Good Omens témájéban is illik a Luciferhez, a fergeteges humor pedig még túl is tesz rajta, úgyhogy ha egy angyal és egy démon bénázásán szeretnél nevetni, akkor ezt a sorozatot mindenképp látnod kell.

Kiemelt kép: IMDb

Nézzünk filmet!

Exit mobile version