Szabadidő

Az elmaradó tűzijáték másnapján tér vissza a legszexibb Sátán

Már csak tizenegyet kell aludni az ötödik évad premierjéig.

A Californication (Kaliforgia) című sorozatot is életre hívó Tom Kapinos még egy pár éve gondolt egyett és megvásárolta a Neil Gaiman, Sam Kieth és Mike Dringenberg által írt és rajzolt, a DC Comics zászlaja alatt megjelenő Lucifer című képergényt és izgalmas-vicces krimikomédiát faragott belőle. Az első évadot 2016 januárjában tűzte műsorára az amerikai Fox tévécsatorna, a recept pedig bevált: Chloe Decker, a kissé sótlan, mindent a szabályok szerint intéző nyomozónő élete alaposan felfordul, amikor összehozza a sors egy jóképű, sármos őrülttel, aki az egyik trendi Los Angeles-i klub tulajdonosa, nem mellesleg pedig meggyőződése, hogy ő nem más, mint Lucifer, a bukott angyal, akit, miután az apja kitaszította a mennyországból, a pokol királyaként kell tengetnie a napjait. 

Lucifer azonban eléggé unja a kénkövet és a vasvillákat, ezért úgy határoz, átteszi a székhelyét a kaliforniai nagyvárosba, mégpedig a szívtipró brit színész, Tom Ellis képében. Itt aztán mindenféle bonyodalomba keveredik, főleg, mivel ráérez a nyomozás izgalmaira, ezért Decker detektívet kezdi boldogítani, annak nem túlzottan nagy örömére. Az eleinte a klasszikus buddy cop-sorozatok tematikáját követő szériában idővel alaposan megnő a természetfeletti események és szereplők aránya, ahogy a jóképű ördög ügyködései egyre nagyobb hullámokat vetnek.

GIF

A már említett Ellis mellett a Lucifer főbb szerepeiben olyan nevek tűnnek fel, mint a magyar nézők által legfőképpen a Hawaii Five-0 című sorozatból ismert Lauren German, a 2010-es Spartacus sorozatban Naevia figuráját megformáló Lesley-Ann Brandt, a Rómeó vérzik című drámában vagy a 24 című sorozatban látható D.B. Woodside, a Dexterből ismert Aimee Garcia és a sci-fi királynő Tricia Helfer, akinek a nevéhez olyan produkciók fűződnek, mint a Battlestar Galactica vagy a Mass Effect című videojáték. Az ötödik évadban ráadásul feltűnik majd a szintén 24-ből ismert Dennis Haysbert, aki jellegzetes mély, dörgő hangját ezúttal nem másnak kölcsönzi, mint Lucifer apukájának. 

Már csak 11-et kell aludni a Lucifer ötödik évadáig

Tom Ellis valósággal lubickol a csibészesen sármos Lucifer szerepében (Fotó: Getty Images)

A szériára szerencsére a magyar rajongóknak sem kell majd várnia, ugyanis az első négyszer tizenkét epizódot követően a Netflix lecsapott a jogokra és az ötödik évad már az ő zászlajuk alatt készült el. Jó hír, hogy bár a premierre augusztus 21-ig kell várni, már most bejelentették, hogy nem ez lesz az utolsó felvonás: a történetet a hatodik, utolsó évaddal zárják majd le. 

Aki eddig nem nézte a Lucifert, annak érdemes belehúznia, hogy a többi rajongóval együtt csatlakozhasson a nemzeti ünnepünkután egy nappal induló ötödik évadhoz.

További cikkeink a film és a tévé világából:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top