nlc.hu
Szabadidő

Verekedés miatt ítélték el őket

Akkorát táncoltak egy siófoki diszkóban, hogy bűnügy lett belőle

Videó is készült a táncról, amely a bíróságon ért véget.

Gyorsított eljárásban került bíróság elé az az öt fiatal férfi, akik 2021 júliusában összeverekedtek egy siófoki szórakozóhelyen.

Akkorát táncoltak egy siófoki diszkóban, hogy bűnügy lett belőle

Van, amikor a ritmus vezet. Képünk illusztráció! (Fotó: Pexels.com)A Siófoki Járási Ügyészség vádja szerint a 18 és 21 év közötti férfiak azért keveredtek szóváltásba, mert tánc közben két vádlott a könyökével véletlenül meglökte a másik társasághoz tartozókat, illetve egyikük lábára is léptek. A vitát később tettlegesség követte, a vádlottak előbb dulakodni kezdtek, majd testszerte ütlegelni és rugdosni kezdték egymást, melynek következtében ketten is nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek.

A vádlottakat a biztonsági őrök a helyszínen visszatartották, őket a nem sokkal később érkező járőrök a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították.

A Siófoki Járásbíróság a 2021 szeptemberében megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és őket egyenként két évre próbára bocsátotta. Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás – felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása – végett jelentett be fellebbezést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top