nlc.hu
Szabadidő

Időjárás-előrejelzés október közepére

Sokáig a szombat lesz az utolsó verőfényes nap

Esőkkel, záporokkal indul a jövő hét, de már vasárnap sem lesz szép idő.

Szombat délelőtt jobbára derült vagy gyengén felhős, napos idő lesz, de a déli határvidék környezetében maradhatnak erősen felhős tájak is. A nap második felében nagyobb területen az Alföldön is növekedni kezd a felhőzet délkelet, kelet felől, és este a délkeleti határnál már eleredhet az eső. Nagy területen kísérik élénk, néhol esetleg erős lökések az északkeleti szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul – írja a kiderul.hu.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak északkeleten lehet szakadozottabb a felhőtakaró, ott időnként előbukkanhat a nap. Az északkeleti megyéket leszámítva többfelé várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk lökések kísérik. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 8 és 13 fok között alakul.

Sok lesz a nedves falevél (Fotó: Pexels.com)

Sok lesz a nedves falevél (Fotó: Pexels.com)

Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több helyen előfordulhat eső, zápor, a nyugati megyékben kisebb a csapadék esélye. Az északi, északnyugati szelet élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet általában 2 és 9, a maximum 9 és 15 fok között várható.

Kedden változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. A szélvédett részeken hajnalra átmeneti ködfoltok képződhetnek. Elszórtan valószínű eső, zápor. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet 0 és +9, a csúcsérték 10 és 15 fok között valószínű.

Szerdán felhős idő lesz a jellemző. Elszórtan számítani lehet esőre, záporra. A kevésbé felhős, szélvédett körzetekben hajnalra átmeneti ködfoltok képződhetnek. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödhet az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon 0, -1 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top