nlc.hu
Szabadidő

Rémhír, hogy kén-dioxid-felhő miatt kellene rettegnünk

Rémhír, hogy kén-dioxid-felhő miatt kellene rettegnünk Magyarországon

Az Országos Meteorológiai Szolgálat cáfolta a rémhírt, amely szerint egy kén-dioxid-felhőtől kellene tartanunk Magyarországon.
Kén-dioxid-felhő

Annyira széles körben terjedt egy rémhír Magyarországon, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat is megszólalt az ügyben, és helyretette a tényeket.

Az utóbbi napokban végigfutott a közösségi médiában, hogy a La Palma-i vulkánkitörés miatt kén-dioxid jutott a levegőbe, a felhő pedig szerda reggel éri el Magyarországot. A poszt szerint senki sem figyelmeztette az embereket az egészségügyi határértéket várhatóan meghaladó légszennyezésre, ám mivel a kén-dioxid színtelen, mérgező gáz, aki teheti, ne menjen szabad levegőre, és tartsa csukva az ablakokat. A bejegyzéshez pedig egy Windy.com-ról származó térképet is mellékeltek a felhőről.

Országos Meteorológiai Szolgálat a bejegyzésében azt írja, hogy a kén-dioxid-érték azért megtévesztő, mert az egész légoszlopból származik. A magasabb légrétegekben sokkal több a kén-dioxid, de minél alacsonyabbra megyünk, annál kisebb lesz,

a felszínen tehát gyakorlatilag semmit sem érzünk majd belőle

– olvasható a rémhírt cáfoló posztban.

Rémhírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top