nlc.hu
Szabadidő

Utazási szabályok lazítása

Világszerte lazulnak az utazási szabályok

Még az ausztrálok is lazítanak a szabályokon, pedig ők nagyon szigorúak voltak.

Az MTI közleménye szerint a koronavírus-világjárvány másfél évvel ezelőtti kitörése óta Ausztrália hétfőn enyhített először az utazási korlátozásokon, engedélyezve egyes beoltottak számára, hogy szabadon utazhassanak, és hozzájárult számos család egyesítéséhez is – írja az MTI.

Ausztráliában ezidáig világ egyik legszigorúbb határátlépési korlátozása volt érvényben, amely egyes kivételes esetektől eltekintve megtiltotta az ausztrál állampolgároknak a külföldről történő beutazást, illetve az ország elhagyását. Hétfőtől viszont Victoria, Új-Dél-Wales államokban és Canberrában élő ausztrálok milliói utazhatnak szabadon.

A külügyminisztérium adatai szerint mintegy 47 ezer ember kíván visszatérni Ausztráliába. A beoltatlanok továbbra is karanténba kerülnek, illetve negatív Covid-tesztet kell felmutatniuk.

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

A kormány várakozása szerint az év végéig a külföldi turisták is visszatérhetnek az országba. Az új-zélandi állampolgárok hétfőtől, a szingapúriak november 21-től utazhatnak karantén nélkül Ausztráliába, három napnál nem régebbi negatív koronavírus-teszt, illetve oltási bizonyítvány birtokában. Korábban csak korlátozott számú ausztrál állampolgár és állandó lakhellyel rendelkező külföldi utazhatott be Ausztráliába 14 napos karantén után, amelyet egy szállodában saját költségre kellett eltölteni.

Hétfőtől Thaiföld is enyhített a beutazási korlátozásokon, mintegy 60 ország – közöttük Kína, az Egyesült Államok és több európai ország, így Magyarország – állampolgárai léphetnek be karantén nélkül az országba, ahová már külföldi turisták százai érkeztek meg. A kedvelt idegenforgalmi célpontnak számító Thaiföldet igen súlyosan érintette a világjárvány, mintegy 3 millió munkahely szűnt meg az ágazatban, a turizmus becslések szerint 50 milliárd dolláros bevételtől esett el. A pénzügyminisztérium az idei év végéig 180 ezer, jövőre 7 millió külföldi érkezésére számít, ami jóval alatta marad a 2019-es 40 milliónak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top