nlc.hu
Szabadidő

Oscar-díjátadó 2022 magyar film nélkül

Nem izgulhatunk magyar filmért az Oscar-díjátadón márciusban

A Post Mortem már az első körben kiesett.

Bejelentette az Amerikai Filmakadémia a jövő évi Oscar-díjátadó több kategóriájának shortlistjét is. Magyarország Bergendy Péter filmjét, a Post Mortemet nevezte a legjobb nemzetközi film kategóriában, ám úgy tűnik, ez már az első körben kiesett – írjta meg a szomorú hírt a hvg.hu. Ez azt is jelenti, hogy ezúttal most nem izgulhatunk magyar filmért az Oscar-díjátadón.

Bejutott viszont Ausztria, Németország és Norvégia is, utóbbi kettő az itthon is vetített Én vagyok a te embered,  illetve A világ legrosszabb embere című filmekkel.

Post Mortem film

Tarolt a Post Mortem Torontóban, 10 díjat nyert a magyar horrorfilm (Fotó: Szupermodern Filmstúdió/Szvacsek Attila)

Az Akadémia bejelentette a legjobb eredeti filmzene és a legjobb eredeti dal, a legjobb dokumentumfilm és a legjobb rövid dokumentumfilm, a legjobb animációs rövidfilm, a legjobb rövidfilm, a legjobb hang és a legjobb vizuális effektek, a legjobb smink és haj shortlisteseit is. Utóbbi listán sem történt semmi váratlan, bejutott többek között a Szörnyella, a Dűne és a Gucci-ház is, a legjobb dokumentumfilmek kategóriájában pedig shortlistes lett a Billie Eilish: Egy kicsit homályos a világ című film.

A Bergendy Péter rendezésében készült horrorfilm világpremierje tavaly ősszel volt a varsói nemzetközi filmfesztiválon, azóta 26 fesztiválra hívták meg, köztük a világ legnagyobb presztízsű horrorfilm-seregszemléire, a spanyolországi Sitgesbe és a londoni FrightFestre.

Az Oscar-díjak ünnepélyes átadására március 27-én kerül majd sor Los Angelesben.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top