nlc.hu
Szabadidő

Bizalmi szavazást kezdeményez Magyar Olimpiai Bizottság elnöke

Áll a bál az olimpiai bizottságban, a tagok és vezetők többsége leváltanák az elnököt

Bizalmi szavazás dönthet Kulcsár Krisztián sorsáról.

Eszkalálódni látszik az elégedetlenség Kulcsár Krisztián elnökkel szemben a Magyar Olimpiai Bizottságban, írja a Magyar Nemzet. A lap értesülései szerint Kulcsár Krisztián a december 30-ra összehívott rendkívüli közgyűlésen bizalmi szavazást kezdeményez a tisztségéről, ám az elnökség és a tagság többsége már nyilatkozatban deklarálta, hogy az elnök ellen voksolnának, ha szavazásra bocsátaná a kérdést.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az elnök vezetési stílusát számos bírálat érte a kinevezése óta eltelt bő négy évben. Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy kezdeményezte a Magyar Olimpiai Bizottság szervezeti keretének átalakítását, ami többek között a közgyűlés tagjainak számát csökkentette volna.

Vékássy Bálint, a MOB főtitkára, Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár

Vékássy Bálint, a MOB főtitkára, Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlésén a Budapest Kongresszusi Központban 2021. november 27-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Az új közgyűlés tagjainak jelentős részét a legújabb alapszabály szerint a MOB elnöksége lett volna hivatott jelölni, erre azonban nem került sor, az elnökség leállította a folyamatot. Hozzáteszik, a változás azt jelentette volna, több olimpiai bajnok, sportlegenda mellett csaknem húsz partnerszervezet képviselője került volna ki a testületből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top