nlc.hu
Szabadidő

A diótörő előadás a színfalak mögött - videóriport

„Nekünk öröm karácsonykor is a nézőknek táncolni” – A diótörő a színfalak mögött

Hóesés, hatalmas karácsonyfa, nagymama és nagypapa, unokatestvérek, nagynénik és nagybácsik mind együtt ünnepelnek, hercegnő és csúf Egérkirály...A diótörő igazi karácsonyi csoda. Abba a világba repít vissza minket, amikor decemberben még hatalmas havazás volt és valamennyien együtt karácsonyoztunk a családban. A mesevilágot pedig nem csak a gyerekek szeretik...
A diótörő egyik színpadképe

Minden decemberben megtelik az Erkel Színház nézőtere. Évente 27-28 alkalommal látható és hallható Csajkovszkij mesterműve, A diótörő. Olyan, a régi karácsonyokat és látványosan mesevilágot idéző darab ez, ami gyerekeket és felnőtteket is egyaránt elvarázsol. De mi történik a színfalak mögött? Hogyan próbálnak, készülnek, sminkelnek a táncosok? Mennyi gyerektáncos szerepel a gigantikus előadásban, és hogyan telik azoknak a karácsonya, akik az ünnepek alatt is minket repítenek ebbe a varázslatos világba? A diótörő színfalai mögött jártunk.

Fotó: Berecz Valter / Magyar Állami Operaház

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top