Különleges hajó lett az ikonikus kisbuszból

H.K. | 2021. December 28.
Jó mélyen a zsebbe kell nyúlni érte.

A Volkswagen Transporter első generációja örökre egybeforrt a szabadságot és a szabad szerelmet hajszoló hippi életérzéssel, sokan a mai napig nosztalgiával gondolnak a különleges járműre. 

Most a My Modern Met számolt be egy különleges változatról, amely nem a 66-os úton szállítja utasait Woodstockba, hanem lágyan ringatózik a víz felszínén. Egy speciálisan átalakított hajóról van szó, amelyet a Lazzarini Design tervezett.

Az egyébként luxusyachtokban utazó cég nemrég Floating Motors néven indított új startupot, amelynek lényege, hogy ikonikus autókat alakítanak át, pontosabban, a legendás járművek formavilágát ültetik át az általuk tervezett hajókra. Érdemes ellátogatni a cég Instagram-oldalára, ahol a kisbusz mellett olyan különlegességek szerepelnek, mint a Jaguar E-Type, a Citroen „kacsa”, de készült hajó Elon Musk Cybertruckjából is. 

Az „autók” karosszériája üvegszálból készül, a hajótest pedig lehet hagyományos, katamarán vagy szárnyashajó is. 

A VW Transporter a hatvanas évek életérzésével forrt össze (Fotó: Getty Images)

A cég egyelőre közösségi adománygyűjtő oldalakon szedi össze a pénzt a hajók gyártásához, ha valaki szeretne egyet, 35 ezer dollárt, azaz bő 11 millió forintot kel fizetnie, de 50 ezer dollárért már egyszázalékos részesedést is szerezhet a cégben. A 11 millió egyébként sok pénz, de egy magasabb kategóriájú motorcsónakért simán elkérnek ennyit, úgyhogy, ha valaki hasonló vízi járművet szeretne, miért ne venne valami igazi különlegességet?

Exit mobile version