nlc.hu
Szabadidő

Hajó jégből

Jégből épített hajót egy belarusz férfi, használni is lehet

Bármilyen hihetetlen, alkalmas hajókázásra a jégtákolmány.
jéghajó

A Minszkben élő Ivan Karpitszkij imádja a jég,- és hószobrászatot. A neve 2020-ban vált szélesebb körben ismertté, amikor egy jéghegedűt készített. Azóta minden télen egyre lenyűgözőbb projektekkel rukkol elő, idén egy gyönyörű és működő, jégből készült hajót alkotott.

 A belarusz művész – aki autodidakta módon tanulta a jégszobrászkodást – először jégtömböket vágott ki – azok adták a jéghajó alapját –, majd vízzel összeragasztotta azokat. Egy, a Minszktől északra fekvő tó partján véste ki a csónak alját. Még egy forgatható kormányt is beszerelt a hajóba, valamint két levehető lapátkereket is készített, amelyeket a hajó hátuljára szerelt, hogy a parton lévő áramforráshoz csatlakoztatva hajókázni is lehet a műalkotásban. A fedélzeten amúgy két utas is bőven elfér.

Karpitszkij jéghajójáért odáig vannak a kommentelők. Nem csoda, hogy elárasztották a jéghajóhoz hasonló, egyedi megrendelésekkel a művészt, aki eddig azonban minden megkeresést visszautasított.

(via)

Kiemelt fotó forrása: Instagram / @ivan_karpitski

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top