nlc.hu
Szabadidő

Volkswagen kisbuszt alakított hajóvá egy cég

Különleges hajó lett az ikonikus kisbuszból

Jó mélyen a zsebbe kell nyúlni érte.

A Volkswagen Transporter első generációja örökre egybeforrt a szabadságot és a szabad szerelmet hajszoló hippi életérzéssel, sokan a mai napig nosztalgiával gondolnak a különleges járműre. 

Most a My Modern Met számolt be egy különleges változatról, amely nem a 66-os úton szállítja utasait Woodstockba, hanem lágyan ringatózik a víz felszínén. Egy speciálisan átalakított hajóról van szó, amelyet a Lazzarini Design tervezett.

Az egyébként luxusyachtokban utazó cég nemrég Floating Motors néven indított új startupot, amelynek lényege, hogy ikonikus autókat alakítanak át, pontosabban, a legendás járművek formavilágát ültetik át az általuk tervezett hajókra. Érdemes ellátogatni a cég Instagram-oldalára, ahol a kisbusz mellett olyan különlegességek szerepelnek, mint a Jaguar E-Type, a Citroen „kacsa”, de készült hajó Elon Musk Cybertruckjából is. 

Az „autók” karosszériája üvegszálból készül, a hajótest pedig lehet hagyományos, katamarán vagy szárnyashajó is. 

Hajó lett a hippik kedvenc kisbuszából

A VW Transporter a hatvanas évek életérzésével forrt össze (Fotó: Getty Images)

A cég egyelőre közösségi adománygyűjtő oldalakon szedi össze a pénzt a hajók gyártásához, ha valaki szeretne egyet, 35 ezer dollárt, azaz bő 11 millió forintot kel fizetnie, de 50 ezer dollárért már egyszázalékos részesedést is szerezhet a cégben. A 11 millió egyébként sok pénz, de egy magasabb kategóriájú motorcsónakért simán elkérnek ennyit, úgyhogy, ha valaki hasonló vízi járművet szeretne, miért ne venne valami igazi különlegességet?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top