nlc.hu
Szabadidő
A Fejér megyén átutazóknak is kell megyei matrica

Változtak a megyei matricás szabályok az M1-es autópályán

Aki megyei matricákkal használta az M1-es autópályát, az most változtatásra kényszerülhet.
Forgalom az M1-es autópályán

Fejér megyében korábban csak egy lehajtója volt az M1-es autópályának, ezért nem kellett rá megyei matrica, ha valakinek volt ilyenje a két szomszédos megyére. A szabály szerint ugyanis a megyei matrica a szomszédos megye első lehajtójáig érvényes.

Mostantól viszont nem ússzák meg a Fejér megyei matricát azok az autósok, akik nem időszakos vagy országos matricával közlekednek az M1-esen – írja a 112 Emergency Press. Ennek az az oka, hogy Szárligetnél megépült egy új lehajtó, amelyet tavaly nyáron már átadtak, de mostanáig türelmi időt kaptak az autósok.

A tavalyi év végén hivatalos közlemény is megjelent, amelyben azt írják: „a Komárom-Esztergom megyei e-matrica az M1-es autópálya vonatkozásában a 48-as km-nél lévő Szárligeti-csomópont és a 112-es km-nél lévő M1-M19 csomópont között lesz érvényes”.

Vagyis már kell matrica azoknak is, akik áthajtanak Fejér megyén az M1-es autópályán, hiszen csak így közlekedhetnek jogszerűen a szárligeti és a bicskei lehajtó között.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top